Делегация от Държавата Катар е на посещение в България за

...
Делегация от Държавата Катар е на посещение в България за
Коментари Харесай

Катарска делегация е у нас, а какво стана с инвестицията в автомагистрала „Черно море“? 


Делегация от Държавата Катар е на посещаване в България за изследване на благоприятни условия за вложения. Те се срещнаха със заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев и разискаха вероятностите за съдействие в редица браншове и браншове. Разговорите са продължение на състоялата се на 19 март аудиенция на бизнес делегация от Катарския капиталов фонд.
„ През последните години е налице извънредно активизиране на двустранните ни връзки и се надявам, че всичко това ще докара и до пускане на съответни планове “, сподели зам.-министър Манолев. Представителите на катарската делегация акцентираха, че са на посещаване в страната ни за изследване на опциите за вложения във всички вероятни сфери на съдействие. Те подчертаваха, че имат интерес, както от огромни по този начин и от по-малки планове, свързани с превоз, енергетика, опазване на здравето и инфраструктура и други

А какво стана с катарските вложения в автомагистрала „Черно море“, питаме ние? При първото посещаване на Бойко Борисов в Катар през 2012 година. Катар съобщи ползи към българско агнешко и инфраструктурни планове и подава 50 млн. $ от в началото обещаните 200 млн. $ в ББР като гаранция за сериозността си. България не съумя да задоволи потребностите на Доха от агнешко, не се случиха и декларираните катарски вложения в автомагистрала „Черно море“ и пътя Русе – Свиленград. След това парите бяха изтеглени от ББР, напомня Капитал.

На фотографията – Борисов в Катар
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР