Делегация от България, водена от кмета на Община Ветово д-р

...
Делегация от България, водена от кмета на Община Ветово д-р
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Смисълът на големите политики е да работят за гражданите

Делегация от България, водена от кмета на Община Ветово доктор Мехмед Мехмед е на тридневно посещаване в Брюксел, по покана на евродепутата Илхан Кючюк. В белгийската столица кметът на Ветово се срещна със своя сътрудник от побратимената Истанбулска община Авджълар, адв. Туран Ханчерли. 

 

След като през март предходната година кметовете на община Ветово и община Авджълар подписаха съглашение за съдействие и побратимяване, през днешния ден по покана на Илхан Кючюк двамата се срещнаха в Брюксел. По време на срещата бяха разисквани реализирането на общи европейски планове, идни взаимни начинания и съдействие в региона на образованието и туризма.

 

В делегацията, водена от кмета на община Ветово доктор Мехмед Мехмед, бе Ализан Яхова - депутат от Движение за права и свободи, Нермин Кязимова – зам.-кмет на община Ветово, Зекерие Панджаров - PR управител, Юзлем Лютфиева - шеф дирекция АПИО и Юсеин Юсеинов - основен експерт  " Европейски въпроси ”.

 

„ Смисълът на огромните политики, в последна сметка е да работят в интерес на жителите, тъй като става дума за това да бъдем покрай хората и техните проблеми. Изправени сме пред нуждата да гледаме на всичко хоризонтално – по едно и също време от европейска, национална и локална позиция. ” Това сподели евродепутатът Илхан Кючюк по време на срещата с генералния секретар на група „ Обнови Европа “ в Комитета на районите, Шон О‘Кърнийн.

 

От своя страна Шон О‘Кърнийн посрещна делегацията от България с думите:„ Това е домът на Комитета на районите, това е вашият дом. ”

По време на срещата бе разисквано съдействието сред европейските институции и представителите на локалната власт, изтъквайки капацитета на локалните и районни управляващи за смяна на образа на Европа и запознавайки делегатите с работата на институцията и управлението на Група „ Обнови Европа ” и Комитета на Регионите.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР