Делегация на Прокуратурата на Република България (ПРБ), водена от и.ф.

...
Делегация на Прокуратурата на Република България (ПРБ), водена от и.ф.
Коментари Харесай

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов и министър Калин Стоянов са на посещение в Турция

Делегация на Прокуратурата на Република България (ПРБ), водена от и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов, е на посещаване в Анкара, Република Турция, оповестиха от прокуратурата. Визитата е по покана на турския основен прокурор Бекир Шахин и вътрешния министър на Република Турция Али Йерликая. Предвидена е среща и с турския министър на
правораздаването Йълмаз Тунч.

 

По същото време в Турция е и вътрешният министър Калин Стоянов, който ще се срещне с сътрудника си Али Йерликая, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. В рамките на визитата са планувани и взаимни работни срещи с присъединяване на делегация от Прокуратурата на Република България.

 

В делегацията на Министерство на вътрешните работи вземат участие още заместник-министър Стоян Темелакиев, както и шефовете на Групово дело „ Борба с проведената престъпност “ и Групово дело „ Гранична полиция “ основен комисар Явор Серафимов и основен комисар Антон Златанов.

 

В делегацията от страна на прокуратурата са заместител административният началник на Апелативна прокуратура София Емилия Русинова, градският прокурор на София Илиана Кирилова и Христо Кръстев, заместител административен ръководител на Софийска градска прокуратура. 

 

От прокуратурата показват, че главните тематики на диалози сред двете страни ще са традиционно доброто съдействие в противодействието на незаконната миграция и другите форми на трансгранична проведена престъпност, както и битката с тероризма. По време на срещите ще бъде изработен обзор и на наказателноправни въпроси от съвместен интерес.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР