Делегация на ПП Възраждане“ се завърна от Молдова след среща

...
Делегация на ПП Възраждане“ се завърна от Молдова след среща
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: „Възраждане“ изгражда мостове в международните отношения

Делегация на Политическа партия „ Възраждане “ се завърна от Молдова след среща с партия „ Възраждане “ в Молдова и посещаване в Парламента им.

По този мотив Костадин Костадинов написа коментар в обществените мрежи, публикуваме го без редакторска интервенция:

„ Вчера делегация на Възраждане беше в Кишинев, където подписахме контракт за съдействие с Наталия Параска, ръководител на молдовската партия „ Възраждане “.

Политическата организация има парламентарна група, която също като нас пази самостоятелното развиване на своята Родина и е срещу всевъзможни външни въздействия в нейната политика. Точно заради тази причина партията е подложена на систематични репресии от властта с политически правосъдни процеси, медийни офанзиви и административен напън – също като нас.

След като установихме, че имаме общи врагове и общи проблеми, взехме решение, че и дейностите ни би трябвало да бъдат общи. Още повече, че един от депутатите на партията е българин. Споразумяхме се да си сътрудничим и поддържаме, при взаимно почитание и невмешателство във вътрешните работи – по този начин, както желаеме да бъдат устроени и интернационалните връзки на нашите страни.

Делегацията на нашето „ Възраждане “ на собствен ред сервира цветя пред паметника на българските опълченци, помолихме се в българската черква в Кишинев, поклонихме се и пред паметника на Христо Ботев /намиращ се на ул. „ Христо Ботев “/. Може да звучи клиширано, само че Молдова в действителност ни е братска страна, в която с изключение на огромното българско население живее и многонационален народ, който ни е извънредно непосредствен по дух, нрав, просвета и традиции. Само ще кажа, че 1 март още не е пристигнал, а по всички градски пазари в Кишинев към този момент има сергии, на които продават мартеници.

Продължаваме политиката на „ Възраждане “ за създаване на мостове в интернационалните връзки и там, където българските ръководещи разрушават и унищожават, ние градим и сътворяваме! “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР