Делегация на Община Пловдив бе на тридневно посещение в побратимения

...
Делегация на Община Пловдив бе на тридневно посещение в побратимения
Коментари Харесай

Делегация от Община Пловдив посети побратимен град в Македония за празника му

 14pl4010-1_1024x683  14pl4010-4-podarazi_1024x682  14pl4010-5_1024x768  14pl4010-8_1024x768
Делегация на Община Пловдив бе на тридневно посещаване в побратимения си град в Македония Куманово. Поводът за визитата, осъществена по покана на кмета на Куманово Максим Димитриевски, бе празникът на града, с който Пловдив е побратимен от 2003 година. Куманово е вторият по величина град в Македония и се намира на 36 км от столицата Скопие в котловината Жеглигово. Градът е с население от 105 000 поданици и е ситуиран на две реки – Койнарка и Липковска. В

Куманово от епохи живеят представители на разнообразни етнически общности – македонци, албанци, турци, роми, власи, сърби, бошняци и други.
Делегацията от Пловдив взе участие в поредност от събития, измежду които публична среща за запознаване с управлението на Община Куманово, диалози с представителите на формалните задгранични делегации, разкриване на обичайната художествена галерия на картини от локални художници, концерт на централния площад с присъединяване на група Нокаут, Бени Шаќири и Нон Стоп и локалните реализатори Мартиниан Кириловски, Ивона Йованович, Марио Арангеловски и Мартия Станойкович, както и гала в Градската ритуална зала за замяна на дарове.

Акцент в наситената стратегия бе церемонията за полагане на цветя на мемориала „Костурница“ във връзка 73 години от Освобождението на Куманово и в памет на починалите герои във войните, както и извършеното тържествено съвещание на Съвета на Община Куманово. От името на кмета на Пловдив Иван Тотев членовете на делегацията сервираха приветствен адрес за празника, плакет и голям брой дарове с герба на общината, рекламни филми и материали за града и за „ Пловдив – Европейска столица на културата – 2019 “, както и вино от района към Пловдив.

С цел по-нататъшно развиване на съответни начинания от съвместен интерес и активизиране на двустранните връзки сред двата побратимени града – Пловдив и Куманово, бяха набелязани и съответните начинания. Сред тях са посещение на хорови сформира, присъединяване в Международния фолклорен фестивал, Международната среща за туризъм, Пролетния панаир на занаятите, Дефиле на младото вино, Международен китарен фестивал, Народен събор Пловдив, проява на локална кулинария, изложения на локални художници и други.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР