Делегациите на Украйна и Русия са приключили втория тур на

...
Делегациите на Украйна и Русия са приключили втория тур на
Коментари Харесай

Украйна и Русия договориха хуманитарни коридори, но боевете продължават

Делегациите на Украйна и Русия са завършили втория тур на договарянията за преустановяване на огъня с сделка за вероятно " краткотрайно прекъсване " на бомбардировките, с цел да може да се провеждат филантропични коридори. 

Това е резултатът, който беше обявен от двете страни след диалозите в Беловежката гора. 

Съветникът на украинския президент Михаил Подоляк оповестява само, че Киев не е получил резултата, на който е разчитал в договарянията. 

" Много градове са обкръжени, има трагична обстановка с питателните артикули, медикаментите, опциите за евакуация ", сподели той. 

Двете страни са стигнали до " схващане " за потребността от взаимно обезпечаване на филантропични коридори за евакуация на мирното цивилно население и за доставка на медикаменти и хранителни артикули в местата с най-ожесточени боеве, се споделя в общата позиция след края на договарянията. 

Спиране на огъня към този момент е контрактувано единствено като " опция " и то единствено в интервалите, когато се реализира евакуацията в съответните браншове. 

В най-скоро време би трябвало да се провеждат специфични канали за връзка и взаимоотношение, с цел да се провежда логистиката на днешните решения. 

Очаква се в " най-скоро време " диалозите сред Украйна и Русия да продължат. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР