Делегации от повече от 80 държави и организации се събират

...
Делегации от повече от 80 държави и организации се събират
Коментари Харесай

Конференцията в Париж ще обсъди начини за предоставяне на помощ на цивилни в Газа

Делегации от повече от 80 страни и организации се събират във Франция за конференция за даване на помощ на цивилни измежду Израел бомбардиране на линията Газа с оферти за филантропичен морски кулоар и плаващи полеви лечебни заведения.

След офанзивата на Хамас на 7 октомври Израел отвърна на удара, като наложи „ цялостна блокада “, която ограничи влизането на храна, вода и гориво в линията Газа, и безмилостна бомбардировка, която умъртви повече от 10 000 души, половината от които са деца.

Продължете да четете

лист от 4 детайла „ Това не е повторна окупация “: Бивш специалист на Организация на обединените нации по продължаващата израелска окупация на Газа Повече от 1000 чиновници на USAID подписват писмо в поддръжка на прекратяването на огъня сред Израел и Газа Деца от Газа, разселени от войната на Израел, се вкопчват в играчки в болничното заведение ал-Шифа Снимки: От Ню Йорк до Карачи, протестиращи се събират в поддръжка на Палестина завършек на списъка

Няколко европейски страни, Съединените щати и районни сили като Йордания, Египет и страните от Персийския залив, както и чиновници от Организация на обединените нации и неправителствени организации се чака да участват на срещата в Париж в четвъртък, сподели френското президентство.

Присъства и палестинският министър председател Мохамад Щайе.

Френският президент Еманюел Макрон, който прикани за „ филантропична пауза “ във войната, желае конференцията да обърне внимание на възходящите потребности на обсадения палестински анклав, в това число храна, вода, здравни доставки, електричество и гориво.

Ръководителят на Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци (UNRWA), висшият чиновник на Организация на обединените нации за помощ и президентът на Международния комитет на Червения кръст (ICRC) се чака да дават детайлности за незабавни потребности в линията Газа.

Финансова помощ

Повече от 1,5 милиона души – или към 70 % от популацията на Газа – са напуснали домовете си и почти 1,2 милиарда $ са нужни, с цел да се отговори на рецесията в палестинската територия.

Кипърският президент Никос Христодулидис ще показа проекта си за филантропичен морски кулоар до Газа, който съгласно него има за цел „ резистентен, сигурен поток от огромен размер филантропична помощ за Газа през неотложно, средносрочно и дълготрайно ”.

Френски публични лица споделиха, че също обмислят изтегляне на ранени хора на болнични кораби в Средиземно море, край крайбрежията на Газа.

Париж изпрати хеликоптероносач край крайбрежията на Кипър и приготвя различен с медицински потенциал на борда за тази цел.

Дискусиите в четвъртък също ще включват финансова поддръжка и други способи за подкрепяне на цивилните в Газа.

Помощ за френски

Очаква се Франция да разгласи известно в допълнение финансиране.

Париж към този момент даде спомагателни 20 милиона евро (21,4 милиона долара) филантропична помощ за Газа посредством Организация на обединените нации и други сътрудници от 7 октомври и изпрати 54 тона помощ посредством три полета до Египет.

Във вторник немското държавно управление съобщи, че ще даде 20 милиона евро ново финансиране, в допълнение към отпущането на 71 милиона евро (75,9 милиона долара), които към този момент са предопределени за UNRWA след обзор, който започва след офанзивата на Хамас.

Президентът на Европейския съвет Шарл Мишел и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен също участват на конференцията.

Блокът от 27 страни е най-големият снабдител на помощ за палестинците в света. Тази година е изпратила съвсем 78 милиона евро (83,4 милиона долара).

Израелските управляващи няма да вземат участие в конференцията в четвъртък, сподели Елисей.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР