Делегатите на Шестия редовен конгрес на Европейската федерация на транспортните

...
Делегатите на Шестия редовен конгрес на Европейската федерация на транспортните
Коментари Харесай

Европейските синдикалисти поискаха държавна подкрепа за обществения транспорт в България


Делегатите на Шестия постоянен конгрес на Европейската федерация на транспортните служащи (ЕТФ) в Будапеща излязоха с изключителна позиция по отношение на сериозното положение на публичния градски превоз у нас, оповестиха от Съюза на транспортните синдикати в България (СТСБ).

Според тях е нужна целева финансова поддръжка от страна на страната в резултат на коронавирус рецесията и покачващите се цени на енергоносителите и горивата през последните няколко месеца. Синдикалистите считат, че е нужно страната да се ангажира със стратегически вложения в развиването на публичния градски превоз, като финансовите отговорности се разпределят 50:50 сред националния бюджет и бюджета на локалните общини. 

Делегатите на конгреса на ЕТФ, представляваща над 5 млн. транспортни служащи от всички транспортни браншове в цяла Европа, осъждат експанзията, разпространението на подправени изказвания и обвинявания, потреблението на тирада на омразата против синдикатите и синдикалните водачи като изцяло неприемливи в XXI век. Те упорстват офанзивите в общественото пространство и обществените медии в България против синдикалните водачи на СТСБ и водачите на митинга на градския превоз да бъдат неотложно прекъснати. 

Отчитат обстоятелството, че акцията за дискредитиране на водачите на СТСБ в България е вторият сериозен случай на офанзива против синдикални водачи и организации в Източна Европа и е част от нова наклонност, на която би трябвало да се обърне внимание. Синдикалистите поддържат справедливите претенции на своите сътрудници и членове на СТСБ за животоспасяваща финансова помощ, без която, съгласно тях, сдруженията от системата на публичния градски превоз у нас ще престанат да действат и десетки хиляди транспортни служащи ще изгубят работните си места. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР