Делата за чекмеджетата и Барселона са под личния контрол на

...
Делата за чекмеджетата и Барселона са под личния контрол на
Коментари Харесай

Сарафов: Барселонагейт и Чекмеджегейт са под личния контрол на Гешев

" Делата за чекмеджетата и Барселона са под персоналния надзор на основния прокурори когато връзките му с Бойко Борисов се изопнат, той задава ритъма на следствие " - това съобщи пред БНР заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.

" ИванГешев въздейства директно на вътрешното разбиране на наблюдаващите прокурори по значимите каузи. Тези каузи, които сега се засилват, се съгласуват персонално с него. Нали не смятате, че наблюдаващите прокурори по лична воля внезапно са решили да се засилват и да форсират интензивно следствието... Сега се следи активизиране на такава процедура.Наблюдаваме тежко извращение и потребление на институцията " прокуратура " в интерес на персоналния интерес на Иван Гешев. Това е неприемливо и може би става дума за корист с права. " - счита той.

Сарафов акцентира, че връзките му с Гешев са се влошили поради разминаване - тойочаквал обикновено работно и професионално равнище, до момента в който Гешев, съгласно него, очаквал угодливост и сляпо послушание.

" Когато намерено на конференция той ме атакува, аз трябваше да се защитя по някакъв метод. Очевидно има отрицателно отношение към мен, което тогава извади на показ...Откакто се разбра, че ще има механизъм за надзор и следствие на основния прокурор,отношенията сред Гешев и политическата класа се нагнетиха. " - коментиразаместник-главният прокурор.

Той уточни,че има звено за външно наблюдаване, което се управлява отбившияшеф на " Вътрешна сигурност " Стефчо Банков, и се намира в Съдебната палата. По думите му, топровежда нелегално следене, наблюдаване и записване на политически, стопански, вътрешни съперници.

Сарафов сподели още, че в ресторанта " Осемте джуджета " се е виждал един или два пъти с Иван Гешев:

" Това заведение е магистратско, събират се сътрудници. Ходил съм там не повече шест-седем пъти, с цел да се видя с сътрудници. Тогаватова място не беше токсично, каквото е към сегашния миг... Никой не обърна внимание на думите на същинския потърпевш от проблема " Осемте джуджета " - Явор Златанов, че са го плашили с Иван Гешев, който е назначен от някогашния следовател Петьо Петров, по прочут като Пепи Еврото.Гешев и Петров се познават от доста време... Това е едно от делата, които постоянно са били на трупчета. "

Заместник-главният прокуроркоментира и новината за гибелта наАнгел Христов, единия от така наречен братя Галеви. По времето на Борис Велчев като основен прокурор Сарафов е управлявал екипа, разследвал активността на двамата. Според негоХристов е влезнал в България през зелената граница.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР