Делът на вносната електроника в руските спътници достига 70%, обяви

...
Делът на вносната електроника в руските спътници достига 70%, обяви
Коментари Харесай

Россвяз: Руската космическа индустрия е прекалено зависима от вносни части

Делът на вносната електроника в съветските спътници доближава 70%, разгласи зам. основният шеф на "Россвяз " Игор Чурсин на конференцията Satellite Russia в Москва. Прекалената взаимозависимост на съветската галактическа промишленост от задгранични част и съставни елементи слага под въпрос бъдещето на информационните спътници "Экспресс-80 " и "Экспресс-103 ", чието изстрелване е планувано за 2019 година, само че евентуално ще се наложи да бъде отсрочено поради глобите на Запада.

Чурсин твърди, че се следи прочут прогрес в създаването на съветска електроника, само че процесът на заменяне на вноса ( "импортозамещение ") най-вероятно ще забави плановете. Процесът бил комплициран и дълъг, само че съветските производители на електроника напредвали с по 10% на година в основаването на съветски еквиваленти на вносните елементи.

Преди 4 години тогавашният шеф на "Росэлектроника " Андрей Зверев разгласи, че през 2017-2018 година до 90% от всички електронни съставни елементи в съветските спътници ще бъдат родно произвеждане, а през 2019-а ще бъде изстрелян напълно съветски сателит.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР