Делът на руския газ във вноса на Австрия се е

...
Делът на руския газ във вноса на Австрия се е
Коментари Харесай

Австрия е увеличила вноса на руски газ

Делът на съветския газ във вноса на Австрия се е нараснал до 71% през декември от 41% през ноември - данните са от уеб страницата с тематична инфографика, направена от австрийското национално министерство на климата, околната среда, енергетиката, превоза, нововъведенията и технологиите.

Според инфографиката доставките на газ от Русия са съставлявали 71% от вноса през декември, до момента в който вносът от " други източници " е представлявал 29%. През октомври това съответствие е било надлежно 23% и 77%. Преди година, през февруари, то е било надлежно 79% и 21%. Инфографиката, съгласно министерството, се базира на отчети с данни за регулатора E-Control.

В края на предходната година австрийският канцлер Карл Нехамер и министрите от неговото държавно управление неведнъж обявиха, че доставките на съветски газ за републиката са понижени до " към 20% ". Австрийското министерство на енергетиката съобщи, че данните са взети от отчетите на националния регулатор E-Control, въз основа на които ведомството разгласява инфографика на уеб страницата energie.gv.at.

Министерството посочи, че данните за доставките на съветски газ за страната са в " диапазона на съмненията ", защото участниците на газовия пазар не са задължени да осведомят E-Control за точния източник на импортирания газ. Това може да докара до обстановка, при която макар напъните на държавното управление " непрекъснато да понижава каузи на съветския газ ", стойностите " ще се усилват от месец на месец ", обясниха от ведомството.

Както съобщи през декември напускащият поста си основен изпълнителен шеф на австрийския енергиен тръст Energie AG Вернер Щайнекер, делът на съветския газ във вноса на Австрия доближава 50% и всички приказки, че зависимостта от съветското " синьо злато " е понижена до 20%, са погрешни. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР