Дела на трупчета няма да има, каза и.ф. главен прокурор

...
Дела на трупчета няма да има, каза и.ф. главен прокурор
Коментари Харесай

Без повече дела на трупчета, обеща Сарафов

Дела на трупчета няма да има, сподели и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов. Той взе участие в полемиката " Промените в Конституцията във връзка с правосъдната власт – сред вероятното и нужното " в Централния боен клуб в София.

Всички инспекции в прокуратурата към този момент са завършени и за почнали дисциплинарни производства. Има такива против седем магистрати по проблема " Осемте джуджета ", както и в Стара Загора, сподели Сарафов.

Не е завършила проверката единствено на Софийската районна прокуратура. Това е по този начин, тъй като размерът на работа там е доста огромен, сподели основният прокурор и добави, че инспекцията е удължена с месец, съобщи Българска телеграфна агенция.

По отношение на имунитетите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов и на съпредседателя на " Продължаваме промяната " Кирил Петков, Сарафов сподели, че решението ще бъде взето от наблюдаващите прокурори. Има три вероятни метода за решение на делата по отношение на тях, разяснява Сарафов и уточни, че те са: да се държат на трупчета, да бъдат прекъснати или да бъде импортиран обвинителен акт.

Първият вид няма да се толерира, уточни и.ф. основен прокурор.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР