ДЕКВАНЕХ, Ливан (AP) — Ако продължаващият месеци конфликт на ливанско-израелската

...
ДЕКВАНЕХ, Ливан (AP) — Ако продължаващият месеци конфликт на ливанско-израелската
Коментари Харесай

Агенцията на ООН по храните се опасява, че ескалация на ливанско-израелската граница може да осакати усилията за оказване на помощ в Ливан

ДЕКВАНЕХ, Ливан (AP) — Ако продължаващият месеци спор на ливанско-израелската граница продължи да ескалира, Организация на обединените нации Агенцията по храните няма да е подготвена за скока в питателните потребности в засегнатия от рецесията Ливан, сподели нейният заместител изпълнителен шеф в сряда.

Сблъсъците сред ливанската въоръжена формация Хизбула и израелските сили започнаха на 8 октомври, ден откакто Израел стартира да бомбардира линията Газа след смъртоносната офанзива на Хамас в Южен Израел, а напрежението сред двете страни продължава да нараства ускоряват се.

„ Досега успяхме да се оправим въз основа на съществуващите запаси, с които разполагаме “, сподели пред Асошиейтед прес Карл Скау от Световната стратегия по прехраната на Организация на обединените нации, който е на малко посещаване в дребната средиземноморска нация.

WFP дава помощ на над 158 000 души в Ливан, наранени от военните дейности, в това число 93 000, разселени от домовете си. Но организацията не разполага с финансиране, с цел да отговори на нарастващит...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР