Декоративните зайчета могат да бъдат безкрайно сладък домашен любимец, който

...
Декоративните зайчета могат да бъдат безкрайно сладък домашен любимец, който
Коментари Харесай

Съвети при отглеждането на декоративно зайче

Декоративните зайчета могат да бъдат безпределно сладостен домакински любим, който да ви радва дълги години, в случай че знаете по какъв начин да се грижите вярно за него. Въпреки че да се грижиш за декоративно зайче наподобява елементарно и доста хора го избират пред кучето или котката, в действителност има много характерни условия.

Когато обмисляте да си вземете заек като домакински любим, не забравяйте, че това не е играчка и въобще не е най-подходящото животинче за дете. Особено мини зайчето.

Зайците са животни със характерни условия на развъждане и нужда от непрекъснато наблюдаване. Вижте някои съществени препоръки за развъждане на зайче.

Домашните зайци са разнообразни от техните диви събратя и не би трябвало да се оставят на открито. Тъй като са декоративни, те не понасят добре температурните промени, изключително през летните месеци. Ако не спазвате тези условия, зайчето може да се разболее.

Дори и да решите да оставите зайчето да се скита из цялото ви жилище или на лимитирана повърхност, всичко би трябвало да е обезопасено. Един дребен другар от този тип постоянно може да откри куп рискове вкъщи. Зайците обичат да дъвчат, по тази причина е значимо да се обезопасят всички кабели.

 Домашен Заек

Зайците нормално спят денем и през нощта, а са по-игриви на зазоряване и по здрач. Добре е няколко часа всеки ден да прекарват отвън клетката, с цел да се раздвижат, а и да проучат заобикалящата ги среда.

Зайците имат комплицирана храносмилателна система и е значимо да получават подобаващата храна за зайците. От извънредно значение е да ги снабдявате всекидневно със сено. То им доставя нужните фибри и ги защищава от проблеми като затлъстяване, диария или безоари. Помислете и за хранителни добавки за зайците.

Други подобаващи лакомства за вашия любим са пресните плодове. Те обожават ябълки, само че не забравяйте да ги измиете добре, както и да махнете дръжките и семките.

Никога не им давайте човешка храна, както и марули, домати, краставици и зеле, защото от тях им се подува стомаха и може да се стигне до съдбовен край.

Не забравяйте, че зайците по инстинкт са преследвани животни и доста от тях не обичат да бъдат вдигани и носени. Никога не го носете по този начин, че да виси, не го подхващайте през стомаха и не го вдигайте за ушите.

Ако имате малко дете, бъдете извънредно деликатни, тъй като детската обич може да стресира вашето животно и то да стане нападателно.

Прочетете още Размножаване при декоративните зайци и Правилни грижи за новородените зайчета.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР