Декларацията от Лугано предвижда редовен контрол върху напредъка на възстановяването

...
Декларацията от Лугано предвижда редовен контрол върху напредъка на възстановяването
Коментари Харесай

Срещата в Лугано прие декларация за възстановяването на Украйна

Декларацията от Лугано планува постоянен надзор върху напредъка на възобновяване и финансовите потоци в Украйна, съобщи президентът на Швейцария Игнацио Касис по време на представянето на документа.

На конференция за резултатите от Конференцията за възобновяване на Украйна в Лугано, Швейцария, Касис показа седемте съществени правилото на Декларацията от Лугано.

Първият от тях е партньорството. Украйна ще стартира процеса на възобновяване и ще го реализира взаимно с интернационалните си сътрудници. Процесът на възобновяване и финансовите потоци ще бъдат постоянно следени, съобщи президентът.

Вторият принцип е устременост към промени. Възстановяването, устойчивостта, както и продължаването, задълбочаването и разширението на промените са взаимосвързани, сподели Касис.

Третият принцип е бистрота, отчетност и господство на закона, защото процесът на обезпечаване на самостоятелна правосъдна система и битката с корупцията би трябвало да включва отчетност.

Четвъртият принцип е демократичното присъединяване, съобщи президентът, като добави, че процесът на възобновяване няма да бъде централизиран. Той ще се основава на демократичното присъединяване, както и на локалните общности и локалните решения.

Петият принцип е ангажирането на голям брой заинтригувани страни. Процесът би трябвало да включва национални и интернационалните участници от бизнеса, гражданското общество, науката и локалните общности, сподели Касис.

Шестият принцип е тъждество сред половете и приобщаване. Малцинствата не би трябвало да бъдат изключвани от процеса, всички би трябвало да вземат участие, акцентира той.

Седмият принцип е устойчивостта. Възстановяването и промените няма да се лимитират единствено до инфраструктурата и институциите. Те ще обзет и обществените, икономическите и екологичните аспекти, сподели Касис.

Лидери от десетки страни по света и ръководители на интернационалните организации се събраха в понеделник и вторник в швейцарския град Лугано, с цел да обсъдят възобновяване на Украйна. Целта беше правенето на „ проект Маршал “ за възобновяване на страната, който да влезе в действие още преди края на войната. /БГНЕС, Интерфакс
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР