Декларация на ПГ на “БСП за България Днес ние не

...
Декларация на ПГ на “БСП за България Днес ние не
Коментари Харесай

Декларация на БСП: ГЕРБ и Борисов се крепят на полицейските палки

Декларация на ПГ на “ Българска социалистическа партия за България ”

Днес ние не се регистрирахме в зала и считам, че ще продължим да го вършим, защото  този парламент няма никаква политическа логичност и е изцяло обезсмислен. Заседание през днешния ден има поради ГЕРБ и Обединени патриоти. Декларацията е отдадена на това, което се случи нощес. Тъй като през днешния ден чух доста забавни политически тълкования за това- че било нощ на срам,за това че имаше 100 хиляди души – млади, от цялата страна, които споделиха ясно: „ Оставка! “

Една от аргументите тези хора да се съберат на площада е точно това, което  проявявате тук, самозатворени в тази действителност, и си мислите, че тропайки по банките, вие изразявате нещо. Вие не изразявате нищо. Тази власт сега се крепи на полицейските щитове. И най-лошото е, че това е незаслужено към самите служители на реда. Не можете да ги сложите като граница сред вас и хората. Не може всяка вечер те да ви отбраняват от нелепостите, които вършиме денем. Хората, които се събират, не са лумпени.

56 дни слушаме по какъв начин властта е подготвена на разговор, по какъв начин желае да приказва с митинги ращите. Само че вместо протегната ръка, вместо разговор, митинги ращите получиха думи като „ маймуни “, „ стадо “, лумпени “, „ пияници “, „ алкохолици “, и какво ли още не. Това ли е поканата за разговор? Това са думите, които родиха насилието! Това са думите, които ви докараха до такава степен, че единствено полицейските палки да ви отбраняват от националната обич. Точно поради това  продължаваме да поддържаме напъните на митинги ращите да реализират по този начин жадуваната от всички оставка.

Има и нещо доста значимо – 127 подписа, събрани за плана на Конституцията. Предполагаше се, че това ще успокои хората. Това се оказа капката с бензин, която преля чашата на търпението. Това нагорещи пристрастеностите, това ни трансформира в заложници на полиция та сега. Защото в случай че не са служителите на реда, никой няма кой да ни избави от националната обич. И ви го споделям не в насилническия смисъл, а в политическия смисъл на думата.

Този парламент е обезсмислен. Мнозинството е обезсмислено. Власт, която се крепи на полицейските палки, е власт, враждебна на своя народ. Заради това, апелирам ви, отървете се от тези страдания. Оставка!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР