Декември е, а това означава, че коледните празници чукат на

...
Декември е, а това означава, че коледните празници чукат на
Коментари Харесай

Коледа с Мира Иванова: Най-специалният подарък бе да чуем сърцето на сина ни за първи път

Декември е, а това значи, че коледните празници чукат на вратата. Време е за първи снежинки, домакински уют, споделеност, добрини, мирис на домашно приготвена храна и доста, доста щастливи фамилни моменти.

В чест на най-светлия християнски празник, няколко известни дами ни канят да надникнем в тяхната фамилна Коледа. Разказват ни за най-милите си празнични мемоари, дават ни обичаните си коледни предписания и ни споделят какво е смисъла на Коледа за тях.

Днес ви срещаме с Мирослава Иванова - един от обичаните публицисти в ефира на NOVA. Водещата на " Здравей, България " ни се усмихва всяка заран от екрана, а през днешния ден   споделя особено за Edna.bg какво я кара да се усмихва на Коледа и коя е новината, с която желае българите да се разсънят на 25-ти декември.

***

Кой е най-милият и безценен коледен спомен, който пазиш?

Сигурно смеха и вълнението на сина ми и племенниците ми, когато бяха по-малки. Нетърпението им преди празника, упованието им Дядо Коледа да звънне на вратата. После един огромен червен чувал, цялостен с дарове. И влизащи и излизащи от него щастливи деца. Всяка година се събираме за Рождество в дома на моите родители. И вардя загатна от всяка Коледа вкъщи, шетането на мама, китарата на баща и ние, които в никакъв случай не сме посетители там.

Кой е най-специалният подарък, който си получавала за Коледа?

Не беше подарък, а знамение. И малко след Коледа преди 17 години. Тогава за първи път чухме сърцето на сина ни. Гледахме в един екран в кабинета на доктор Рени Ковачева и аз към момента не осъзнавах, че това е началото на странствуване, за което ще благодаря, до момента в който вдишвам.

Кой е обичаният ти коледен филм?

Мисля, че „ Наистина обич “. Той е магия в двойна доза – вълшебството на празника и приказката на „ агонизиращите от обич “ герои във кино лентата. Щастлива мъка е това. Сто пъти съм го гледала и всякога е едно и също - загивам от смях с Хю Грант и нелепия му танц и рева с Ема Томпсън, преди малко схванала, че красивото колие с форма на сърце, купено от брачна половинка й за Коледа, в действителност е за друга.

Коя е обичаната ти коледна ария?

Харесвам ги множеството, даже и най - досадните. Какво е Коледа без тях?!

 Мирослава Иванова NOVA

Коя е коледната традиция, която постоянно спазвате вкъщи?

Ревниви сме към традициите. Броя на ястията на Бъдни вечер, содената питка, сутринта да отидем в църквата… Мисля, че единствено аз скапвам традициите и нарушавам разпоредбите, тъй като постоянно упорствам подаръците да идват по-рано. Заради децата, схваща се
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР