Дежурните екипи на дирекцията са реагирали на 6 сигнала през

...
Дежурните екипи на дирекцията са реагирали на 6 сигнала през
Коментари Харесай

6 сигнала вдигнаха на крак огнеборците в Русенско

Дежурните екипи на дирекцията са реагирали на 6 сигнала през миналото денонощие

Вчера сутринта, сред 07:26 и 08:30 ч., екип от РСПБЗН – Две могили е посетил адрес в с. Горно Абланово по сигнал за запалени боклуци в дворно място. До идването на пожарникарите стопанката на парцела е съумяла да ги погаси сама.

В 11:10 часа чиновници от Първа РСПБЗН са изпратени в русенската околност „ Сухия бунар “, откъдето се е получило позвъняване за горяща суха растителност. Там огнеборците са открили, че са били запалени боклуци в изоставено дворно място. Произшествието е ликвидирано.

Вечерта, за времето от 19:38 до 20:15 ч., ветовските пожарникари са реагирали на сигнал за горящи сухи треви и шубраци на ул. „ Стара Планина “ в града, където пожарът се е развил в изоставени дворни места покрай къщи. Горенето е ликвидирано на повърхност от 1000 кв. м, без вреди.

В 19:36 часа дежурният контрольор на РДПБЗН е посетил адрес на ул. "Студентска " в Русе, по сигнал за щръкнал рисков клон на дърво. Проверката на място е посочила, че клонът е заклещен в короната на дървото и не съставлява заплаха все още, по тази причина сигналът е предаден на дежурен в общината.

Пожарникарите от Сливо поле, нощес сред 21:06 и 22:35 ч., още веднъж са посетили местопроизшествието в кв. "Сливица ", където на 21 юни бе зародило запалване в бали. Екипът е доизгасил възобновили се местни огнища.

Последното излизане през нощта е било в 23:15 часа, от екип на Първа РСПБЗН в Русе, който е гасил сухи треви на повърхност от към 20 кв.м в русенския ж.к. "Дружба " 2, на ул. "Мальовица ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР