Дежурни екипи продължават да наблюдават областта, съобщи БНР. Въпреки че

...
Дежурни екипи продължават да наблюдават областта, съобщи БНР. Въпреки че
Коментари Харесай

Потушени са пожарите около Кубадин и Голямо Буково


Дежурни екипи не престават да следят региона

, заяви БНР. Въпреки че дежурни екипи не престават да следят региона. Очаква се скоро да бъде сподавен и пожарът до Горно Ябълково.

Според шефа на Горското стопанство в Средец, инж. Димитър Янков,. Допълнителни дежурни екипи и пожарни коли са разполагаем, само че няма нови произшествия. В Голямо Буково пожарът е изцяло погасен, само че обстановката продължава да се следи интензивно.

, с цел да се оправят с пожарите. В региона на Горно Ябълково, където пожарът се развиваше сред две села - Горно и Долно Ябълково, обаче няма заплаха за обитаемоте места. Директорът Димитър Янков посочи, че и край турската граница пожарът е бил погасен и следен.

" Спокойно е ситуацията към село Кубадин. Имаше нови дежурни, има и коли на пожарната, само че е умерено. Като цяло, в днешния ден няма нови изненади. В Голямо Буково е напълно загасен, само че обстановката е динамична. При мощен вятър на края го свалихме, изгасен е. 30 души пожарникари, военни и горски. На Горно Ябълково, се развива сред двете села - Горно и Долно Ябълково. За Долно Ябълково няма никаква заплаха. И за Горно Ябълково няма заплаха. Откъм турската граница също фронтът е гарантиран и изгасен. Има още един фронт от порядъка на 500 м.-600 м. не повече, по този начин да се каже десният фланг на пожара. Има струпани пожарни ", 

Районът на Горно Ябълково остава под наблюдаване.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР