Дежурен състав при Районен съд – Варна взе днес мерки

...
Дежурен състав при Районен съд – Варна взе днес мерки
Коментари Харесай

Задържаха под стража двама, крали проводници от БДЖ във Варна

 Дежурен състав при Районен съд – Варна взе през днешния ден ограничения за неотклонение по отношение на двама души. 

Съдът почете импортирано искане на Районната прокуратура за взимане на ограничения за неотклонение " задържане под стража “ във връзка с двама мъже, на 43 година и на 41г. възраст, привлечени като обвинени за осъществена в съучастничество кражба на непознати движимости – проводници и елементи, от владението на Държавно дружество " Национална компания " Железопътна инфраструктура “.  Деянието е осъществено посредством потребление на техническо средство – железни клещи.

Според Наказателния кодекс, закононарушението, в което двамата са упрекнати, е тежко съзнателно и се санкционира с " отнемане от независимост “. По отношение на двамата действието се явява осъществено в условия на рисков рецидив, оповестиха от пресслужбата на съда.

Като прегледа събраните досега материали от досъдебното произвеждане, Варненският областен съд одобри, че съществува обосновано съмнение двете лица да са съпричастни към действието, в което са упрекнати. Предвид тежестта на закононарушението и плануваното наказване за него, както и високата степен на социална заплаха, правосъдният състав счете за действителна заплахата лицата да се укрият или да извършат закононарушение и им дефинира най-тежката мярка за неотклонение - " задържане под стража “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР