Дефицитите в Национална стратегия за устойчиво развитие на туризма в

...
Дефицитите в Национална стратегия за устойчиво развитие на туризма в
Коментари Харесай

Л. Попйорданов: Дефицитите в стратегията за устойчиво развитие на туризма у нас са много големи



Дефицитите в Национална тактика за стабилно развиване на туризма в България са доста огромни, сподели в „ Преди всички “ Любомир Попйорданов , ръководител на УС на Българската асоциация за различен туризъм, разяснява:

Има Национална тактика за стабилно развиване на туризма в България, която е работена през 2017 година, в нея се споделя, съгласно оценителните отчети на Европейска комисия и Световната банка, България при започване на процеса на стабилно развиване, е с неефективно ръководство на ресурсите и ниско равнище на екологични нововъведения, високи стойности на замърсяване на въздуха, дефицити във връзка с запазване на околната среда и биоразнообразието и недоразвит потенциал за акомодация към климатичните промени. Затова актуалната тактика за развиване на българския туризъм се концентрира върху една единствена цел – да обезпечи условия за стабилно развиване на бранша посредством баланс сред благополучието на туристите и локалните общности, потребностите на естествената и културна среда и развиването на конкурентоспособността на дестинацията и бизнеса. Това се споделя в желанието на тази тактика. Отчитат се дефицитите, а те са доста огромни, свързани са точно с естествената среда и културните полезности. Така че - ще променяме всичките закони. Вместо да приказваме  за този девиз, който е сплотяващ за Българското европредседателство, че „ Заедно сме по-силни “, държавното управление се пробва да ни конфронтира – едни скиори против други скиори. Това не е борба сред хора, които карат ски или не карат ски.

Според Попйорданов, преди да се приказва за каквото и да било друго, би трябвало да се приказва за закони и бистрота:

Преди да приказваме за втори кабинков въжен превоз на Банско, би трябвало да приказваме за закони. Законите са основополагащо нещо, и в България би трябвало да бъдат. В Европейски Съюз те са в действителност в същността на Европейски Съюз, дружно със свободното придвижване на капитали.Това би трябвало да е линията ни на държание и на развиване на туристическия бизнес

Инициативната група " Консенсус за Пирин " написа писмо до премиера Бойко Борисов . В групата влизат специалисти в региона на туризма, като  Димитър Попов от Асоциацията на българските туроператори и туристически организации и Румен Драганов – шеф на Института за разбори и прогнози на осведомителната среда в туризма, някогашен министър на туризма:

За нас, като хора от бизнеса, бихме желали да забележим в постъпките на ръководството икономическа мисъл и основаване на някаква бистрота. Смятам, че и най-запалените скиори биха желали да знаят кой стои зад концесията. Това желаеме с това писмо, акцентира Попйорданов.

Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР