Дефицитът в бюджета на Националната здравно-осигурителна каса (НЗОК) за тази

...
Дефицитът в бюджета на Националната здравно-осигурителна каса (НЗОК) за тази
Коментари Харесай

Очаква се дефицит от 134 милиона лева в Здравната каса тази година

Дефицитът в бюджета на Националната здравно-осигурителна каса (НЗОК) за тази година евентуално ще бъде към 134 милиона лв.. Това се показва в стенограмата от последното съвещание на Надзорния съвет на НЗОК, представена от Българска национална телевизия.

Членовете на надзора означават, че най-големият разход в бюджета на НЗОК и тази година е поради заплащането на медикаменти.

Представителят на КНСБ в Н адзорния съвет Иван Кокалов упорства, когато се прави бюджета на НЗОК за идната година да се обърне особено внимание на лекарствената политика и да се създадат съвещания с Министерството на здравеопазването.

По време на съвещанието на Надзорния съвет е била обсъждана и тематиката за обезпечаването на безвъзмездни зъбни протези за възрастните хора, което трябваше да стартира поетапно от 1 юли тази година.

Членовете на Надзорния съвет още един път удостоверяват неналичието на средства за обезпечаването на тази безвъзмездна активност и се сплотяват към концепцията да се изпрати писмо до министъра на опазването на здравето с гледище тя да се отсрочи за 1 януари идната година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР