Дефицитът на микронутриенти обикновено води до поява на редица странични

...
Дефицитът на микронутриенти обикновено води до поява на редица странични
Коментари Харесай

Дефицит на желязо: Ето как да разберем липсва ли в организма ни

Дефицитът на микронутриенти нормално води до поява на редица странични резултати за организма. В случай на спортисти тези последици са в положение директно да повлияят на представянето. 

Днес ще поговорим за признаците на дефицит на желязо при хората, само че най-много при тези, които спортуват.

Анемията е патология, която може да бъде породена от незадоволително количество желязо в организма . Доказано е, че дамите са по-податливи към развиване на болестта, заради менструацията и разнообразни хормонални процеси, които се случват в тялото.

Желязото е значим кофактор за преноса на О2 през кръвта . Следователно, един от главните признаци на неговия недостиг е възприятието на отмалялост. Анемията не постоянно се отключва, когато има недостиг на желязо. Този дефицит обаче може да аргументи следните признаци:
умораглавоболиезамаяност възпаление на езиканамаляване на апетитабледа кожа
Дефицитът на желязо при дамите може да докара до промени в прочувственото положение. По този метод представянето както в професионален и персонален проект, по този начин и в спорта, ще бъде съществено наранено.

В най-хубавия случай, в случай че одобряваме минерала посредством месо, дружно с доза витамин С, едва 20% от общото количество се метаболизира.  Поради тази причина оправянето с недостига на желязо е муден развой.

Най-доброто в тези случаи е предварителната защита. Жените са изложени на по-голям риск да страдат от този тип проблем заради кървенето по време на менструация. В случай, че то е доста щедро, може би е целесъобразно да посетите доктор, с цел да облекчите това посредством медикаменти. В допълнение, потреблението на подобаващи обувки по време на тренировки също е ефикасна тактика за попречване на анемия.

От друга страна, трябва да се подсигурява, че хранителният режим не води до недостиг на минерали, с цел да се предотврати развиването на недостиг на желязо.

В случай, че човек има в действителност изразени признаци на дефицит на желязо, интравенозното приложение на минерала може да бъде дейно решение, преди да се отключи анемия. Трябва обаче да се има поради, че тази процедура не е безрискова. Вливането на разтвора би трябвало да става постепенно, с цел да се избегнат затруднения. Този способ за обезпечаване на желязо е най-ефективният, защото заобикаля проблемите при чревната му всмукване.

Всъщност е постоянно срещано да се влива желязо на спортисти по време на интервали на претрениране или мощен спортен стрес, с цел да се забърза възобновяване.  По този метод се заобикалят упоменатите нагоре признаци, като най-ограничаващите са тези, които се появяват при несъразмерна отмалялост.

Възстановяването на естествените равнища на желязо в организма не е елементарен развой. Поради тази причина е най-добре да обърнете внимание на признаците, с цел да вземете ограничения допустимо най-рано.

Що се отнася до избягването на появяването на този проблем въобще, си заслужава да отбележим нуждата от поправяне на метода на хранене. Като се вземе поради този фактор, ще се понижи доста вероятността да възникне недостиг, който да аргументи един куп други проблеми.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР