Дефицит на протеини – ето какво да направите Отървах се

...
Дефицит на протеини – ето какво да направите Отървах се
Коментари Харесай

Дефицит на протеини: 8 симптома, които показват това

Дефицит на протеини – ето какво да извършите

Отървах се от безсънието и косопада единствено като усилих приема на протеини!

Протеините са нужни на организма поради дългите вериги аминокиселини, чиято функционалност е да подсигуряват нашето развиване, напредък и поддържане на клетъчното възобновяване.

Тези аминокиселини са в действителност значими за организма ни, тъй като нашите мускули, органи и тъкани са структурирани от протеини. Това са протеини, които оказват помощ за зарастване на раните, управляват равнищата на кръвната захар и обезвреждат бактериите.

В идеалния случай, хората би трябвало да употребяват 1 грам протеин на кг тегло. Например, в случай че тежите 60 кг, би трябвало да консумирате 60 гр. протеини всеки ден.

Тази диета даже ви оказва помощ да изгаряте калории, също така поддържа здрави мускулите ви. Друг значим подробност: колкото по-забързан е методът ви на живот, толкоз повече протеини ще са ви нужни.

Защо е нужно да знаете това? Повечето от нас просто имат недостиг на пртеини, само че даже не подозират за това. Едно от доказателствата за това са признаците, които се появяват, когато нашето тяло изпитва дефицит на протеини.

При недостиг на протеини, нашето тяло не може изцяло да отстрани токсините, познати като свободни радикали. Когато се натрупват, те повреждат клетките, увеличавайки риска от развиване на болести.

Най-честите признаци при недостиг на протеини са:

1.Безсъние
Когато на организма не му доближават протеини, ние в действителност изпитваме потребност да ядем сладко или тестени произведения. А несъразмерната приложимост на тези артикули предизвиква бодърствуване с течение на времето.

Затова се предлага да включите в диетата си храни, богати на протеини. Когато консумирате задоволително протеини, жаждата за сладкиши нормално изчезва и сънят се възстановява.

2.Сърдечно-съдови проблеми
Недостигът на протеини може да провокира проблеми със сърцето, както и диабет вид 2. Това е и повода за хипогликемията.

3.Червен кожен обрив и косопад
Когато по кожата се появи обрив и косата стартира да пада мощно, това може да значи дефицит на протеини и витамини от група В.

За да избегнете този проблем, се предлага да консумирате гъби, ядки, сьомга, скумрия, херинга, авокадо, карфиол, банани и малини.

4.Бели или червени петна по бузите, ръцете и бедрата
Това може да е признак за недостиг на протеини. Това също по този начин демонстрира дефицит на есенциални мастни киселини и витамини А и D.

Решението на този проблем е да спрете да консумирате доста транс-мазнини и да увеличите приема на потребни мазнини.

Храни като сьомга, скумрия, херинга, бадеми, сусам, орехи, семена от чиа и ленено семе са доста положителни за битка с петната.

Препоръчително е също да ядете зелени листни зеленчуци, цвекло, моркови и целина.

5.Спазми и болки в краката
Освен дефицит на витамини, това може да значи недостиг на калций, калий и магнезий.

Препоръчително е да консумирате лешници, банани, бадеми, тикви, ябълки, череши, броколи и всички зелени листни зеленчуци.

6.Загуба на мускулна маса
Това е по този начин, тъй като тялото употребява протеините от тъканите и мускулите.

7.Забавяне на физическото и психическото развиване
Известно е, че едно дете, което не се храни вярно в първите години от живота си, има огромни шансове да има физически и душевен проблеми.

8.Изтръпване в тялото
Ако фолиевата киселина и витамин В не са задоволителни, ще изпитвате изтръпване в тялото, изключително в ръцете и краката.Това е обвързвано с периферните нерви и нормално е съпроводено от отмалялост, меланхолия, тревога и хормонален дисбаланс.

Решението е да се употребяват повече яйца, бирена квас и бобови растения (от всички видове).

Бадеми, ленено семе, чиа, фасул, грах, леща, овес и киноа също са положителни източници.

Що се отнася до зеленчуците – броколи, зеле, гъби и спанак са отличен избор.

Най-добрите типове месо за набиране на протеини са говеждо, пуйка и домашно пиле.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР