Дефицит на манган е състояние, при което организмът не може

...
Дефицит на манган е състояние, при което организмът не може
Коментари Харесай

Чупливи или здрави нокти? Кой минерал ви липсва?

Дефицит на манган е положение, при което организмът не може да усвои добре витамини С и В, които са нужни за здравето на мозъка. Най-доброто решение за попречване на здравословни проблеми е ежедневното включване на манган във вашата диета.

Един от най-важните минерали за нашето тяло е манганът, тъй като има антиоксидантни свойства. Този минерал е извънредно значим за развиването на костите, метаболизира въглехидратите, аминокиселините и холестерола, а също по този начин е отличен за заздравяването на раните.

Следните признаци демонстрират, че имате недостиг на манган:

слабостзагуба на слухавиене на святповръщанегаденеслаба коса и нокти

Ядки
Включете в менюто си макадамия, лешници и орехи, защото те са най-хубавият източник на манган. Освен това, те са и богат източник на магнезий, мед, витамин Е и фибри.

Морски блага
Най-богати на манган са раците и мидите. В допълнение към мангана те са богати и на незаменими аминокиселини, витамини от група В и омега 3.

Пълнозърнести храни
Киноа, булгур, кафяв ориз, овес и просо – всички те понижават риска от сърдечни болести, някои типове рак и диабет вид 2.

Спанак
Само една чаша спанак съдържа над 2 пъти целесъобразната дневна доза витамин А и даже 6 пъти повече витамин К.

Темпе и тофу
Освен че съдържат доста манган, тези храни са богати и на калций, омега-3, желязо и мед. Вегетарианците употребяват тези храни като сурогат на месото и са извънредно здравословни и хранителни.

Вижте още: Стопете непотребните мазнини с тази диета!

Черен чай
Най-лесният метод да получите задоволително манган е да изпиете чаша черен чай, който също е потребен за вашите кости и сърце.

Лимски фасул
Той е богат на фибри, магнезий и витамин С.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР