Дефиницията на ЕС за трудова злополука включва физическо и/или психическо

...
Дефиницията на ЕС за трудова злополука включва физическо и/или психическо
Коментари Харесай

Трудовите злополуки в Европа – къде е България?

Дефиницията на Европейски Съюз за трудова акцидент включва физическо и/или психическо увреждане. За трудова акцидент с съдбовен край се счита гибел, настъпила по-малко от една година след трудов случай. Като нефатални се дефинират случите, довели до минимум 4 дни неявяване от работа, коментира Euronews.

Злополуките на работното място в Европа като цяло не са необичайност, споделят пред Euronews от Европейската конфедерация на профсъюзите (ETUC). Повечето потърпевши са мъже, които прпеобладават и в най-рисковите браншове – преди всичко строителството, само че и превоза, складовата работа, производството, селското и риболовното стопанство.

Данните на Евростат демонстрират, че всички трудови злополуки – съдбовни и нефатални, най-често са резултат от загуба на надзор върху работното съоръжение (транспорт, принадлежности или машини). Втора причина са рухване, препъване или падение. Смята се, че неминуем фактор при трудови злополуки са човешките неточности, само че прекомерно постоянно зад тях стоят организационни пропуски, сочи разбор на данните.

Според ETUC, обезопасяването на труда изисква от...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР