Деескалацията на напрежението е основен приоритет за България. Това каза

...
Деескалацията на напрежението е основен приоритет за България. Това каза
Коментари Харесай

Петков: Не вярвам в зони на влияние

Деескалацията на напрежението е главен приоритет за България. Това сподели министър-председателят Кирил Петков по отношение на напрежението в Черно море и настояването на Русия от през вчерашния ден за евакуиране на войските на НАТО от България.

„ Обсъдихме в елементи, дори свършихме малко след среднощ цялата полемика. Продължаваме да споделяме, че деескалацията на напрежението е главен приоритет за България. Конструктивното и партньорско отношение с всички наши натовски сътрудници, с цел да имаме координирана тактика дружно. Едновременно с това акцентираме на всички вероятни дипломатически средства да бъдат приоритет, тъй като това е най-хубавият и работещият метод да се излезе от сегашната обстановка “, сподели още министър председателят.

Кирил Петков отговори на въпрос дали България ще получи помощ от Испания и Нидерландия. „ В момента се преглеждат разнообразни варианти. Всяко едно решение, което ще се вземе, ще се вземе на равнище Министерски съвет. Обсъдено с цялото държавно управление и съдружните сътрудници. Хубавото е, че има разновидности, които сега се разискват “, съобщи още Петков.

Той напомни думите си от през вчерашния ден, че няма две категории членки на НАТО. „ Всякакви полемики, че едните членки би трябвало да вършат едно нещо, другите – друго, са в безусловно неверната посока. Ние по никакъв метод не утвърждаваме подобен тип полемики “, добави министър председателят.

Министър-председателят бе запитан и по какъв начин пояснява държанието на Русия. „ Призовах от трибуната на Народното събрание и през вчерашния ден, че този вид реторика не оказва помощ за махане на ескалацията и напрежението. Тук всеки би трябвало доста деликатно да си следи изказванията, с цел да може да сме сигурни, че деескалацията е пътят, а не нещо друго. Не имам вяра в зони на въздействие . За дребни страни като България е значимо да имат безусловно цялостните пълномощия да си вземат решение личната си орис и личните си участия. Българският суверенитет го слагаме над всичко “, сподели още Петков.

Кирил Петков сподели няколко думи и за втория мандат на президента Румен Радев. „ Ние имаме доста ясни цели, които сме заложили и те би трябвало да се случат отборно. Махането на корупцията, смяната в правосъдната система по един метод, по който всеки един от нас е заречен по време на предизборните акции, за този вид промени, които би трябвало да се случат, би трябвало да има доста взаимна работа “, съобщи той.

Петков добави, че ще се радва да получава градивна рецензия, тъй като това е силата на разделянето на управляващите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР