Дебютният роман Стажът на известния пиар мениджър Ради Георгиев вече

...
Дебютният роман Стажът на известния пиар мениджър Ради Георгиев вече
Коментари Харесай

Дебютният роман на Ради Георгиев Стажът вече и на английски

Дебютният разказ " Стажът " на известния пиар управител Ради Георгиев към този момент има и своя английска версия, която може да бъде открита в книжарниците. 

През предходната година беше публикуван първият разказ на Ради Георгиев – “Стажът “. Книгата споделя за младия Димитър, който мечтае да работи в областта на рекламата и всеобщата връзка. Тя се сбъдва, когато Митко получава късмет да стажува в най-голямата PR организация в света. Скоро той съумява да се издигне и се сблъсква със света на връзката. Бързо осъзнава каква мощ е тя и какъв брой рискова може да бъде. Всичко това прекатурва живота му и само от него зависи дали ще съумее да се запази, или ще потъне.



Вече на пазара може да бъде открита и британската версия на книгата, която е преведена от Дейвид Мосъп, а корекциите са дело на Трейси Спийд.

„ Страшно доста благодаря и на двамата за работата по книгата. Трудно е в България да се намерят чужденци, които да работят с български език и да превеждат. Работата с тях, беше пъклен забавна, тъй като Дейвид е англичанин, а Трейси е американка. В последна сметка взехме решение преводът да е на американски британски, поради историята, която се развива и в Съединени американски щати. Искам да благодаря и на издателство " Ентусиаст ", които още веднъж застанаха зад мен и в този план “, споделя Ради Георгиев.

Издаването на книгата на британски език става с помощта на поддръжката на фондация „ Лъчезар Цоцорков “, както и на Национален фонд просвета. „ Преводът в България се оказа огромна екзотика. Вярвам, че би трябвало да има национална тактика за превеждане и дистрибуция на български създатели в чужбина, което с изключение на поддръжка за създателите ще бъде и късмет за показване на българска просвета зад граница “, разяснява създателят на " Стажът ".



Ради Георгиев се занимава с PR и маркетинг към този момент 18 години. Започва кариерата си в огромна рекламна организация, работил е в малките екрани като маркетинг шеф, а от 7 години е съсобственик на 8pm – PR студио, в което акцентът на работата е обвързван с просвета, обучение и шоубизнес.

Работил е за филмите на братя Чучкови – ТИЛТ и „ 18% сиво “, за филмите на Стефан Командарев – „ Съдилището “, „ Посоки “ и „ В кръг “, както и за последния филм на Виктор Божинов – „ Голата истина за група Жигули “.

Освен това Ради Георгиев е един от основателите на Sofia Summer Fest, летния фестивал на София.

За себе си споделя, че от години не му се постанова да работи и това го прави същински благополучен.

Извън работата е част от първия формален аматьорски тим по футбол в България – Лозенец Юнайтед, гордостта на квартала в София.

През предходната година съумява да приключи и първата си книга. „ Стажът “ е дебютният му разказ, с който Ради желае да показа света на връзките, подобен какъвто той го вижда и въпреки че романът е художествена небивалица, доста от историите и героите са основани на същински случки и хора.

Фотограф: Красена Ангелова
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР