Дебютът на седемкратния световен шампион като пилот на Ферари ще

...
Дебютът на седемкратния световен шампион като пилот на Ферари ще
Коментари Харесай

Ясно е къде ще е дебютът на Хамилтън за Ферари

Дебютът на седемкратния международен първенец като водач на Ферари ще бъде в Австралия, оповестиха уредниците на надпреварата в Мелбърн.
Прочетете още
Дълги години Гран При на Австралия беше обичайният хазаин на първия старт за сезон във Формула 1. През последните години обаче тази чест се пада главно на Гран При на Бахрейн, до момента в който конкуренцията в Австралия е третият кръг за акцията.

Като част от сегашния контракт на Гран При на Австралия за домакинство на Формула 1, който е до 2037 година, надпреварата ще даде началото на борбата за купата най-малко четири пъти. Оригинално първият подобен случай трябваше да е тази година, само че поради Рамадан сезонът още веднъж ще започва с две надпревари в Близкия изток (Бахрейн и Саудитска Арабия).

Догодина обаче борбата за купата във Формула 1 ще стартира от Мелбърн. Точните дати на спортния уикенд ще бъдат оповестени на по-късен стадий, само че след вчерашните вести за прехвърлянето на Хамилтън във Ферари несъмнено Гран При на Австралия през 2025 година ще е едно от най-дългоочакваните надпревари в историята на спорта.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР