Дебютът на BMW iX M60 е ново постижение в 50-годишната

...
Дебютът на BMW iX M60 е ново постижение в 50-годишната
Коментари Харесай

Електрическият BMW iX M60 предлага 619 к.с. и пробег до 566 км

Дебютът на BMW iX M60 е ново достижение в 50-годишната история на BMW M GmbH. Заедно с BMW i M50 то въплъщава навлизането на BMW M в сегмента на електрифицираните Performance коли. Това незабавно постанова да стартираме с цифрите, тъй като те са впечатляващи. Двата електромотора генерират оптималната мощ от 619 к.с. и оптимален въртящ миг от 1015 Нм в Sport Mode, който скача до 1100 Нм при активиране на Launch Control.

Тези параметри са задоволителни на BMW iX M60 да форсира от 0 до 100 км/ч за 3,8 сек. Максималната скорост на модела е лимитирана до 250 км/ч. Измереният при тестовия цикъл WLTP пробег на BMW iX M60 доближава до 566 км (среден разход на електрическа енергия: 24,7 - 21,7 кВтч/100 км съгласно WLTP). Пакетът акумулатори е със същия потенциал като при 50-ката, а точно 106,3 kWh. Динамиката, успеваемостта и пробегът на BMW iX M60 се покачват и от усъвършенстваната аеродинамика, която обезпечава коефициент на въздушно противодействие от 0,26 в Sport Mode.

За прословутото пътно държание на BMW се грижи задвижването на четирите колела в композиция с бързите реакции на ARB контрола на сцеплението, както и въздушното окачване на предната и задната ос с автоматизирано контролиране на равнището. Целият този пакет може да стъпи върху опционалните 22-инчови аеродинамични джанти.

Концепцията Aluminium-Spaceframe и Carbon Cage (алуминиева пространствена рамка и карбонова клетка) с детайли от карбонов композит (CFRP) в покрива, страничните елементи и задната част е базата за една умна композиция от материали, която съчетава нараснала издръжливост с усъвършенствано тегло. Използването на CFRP за намаление на тежестта има дълги обичаи при BMW M GmbH. Още през 2003 година доста лекият високотехнологичен материал обезпечава на BMW M3 CSL изключително удобно съответствие сред мощ на мотора и тегло. С него BMW M GmbH става пионер в региона на потреблението на CFRP при едросерийното автомобилно произвеждане.

BMW iX M60, също както и другите разновидности на модела, е с най-богатото в историята на BMW серийно съоръжение в региона на асистиращите системи, както и голям брой нововъведения. Новото потомство датчици, новият Software-Stack и мощната изчислителна платформа обезпечават и забележителен капацитет за поредно модернизиране на функционалностите за автоматизирано шофиране и паркиране – в средносрочен проект с функционалността на Level 3.

Инфоразвлекателната система е основана на новата BMW Operating System 8 и е основана с явен фокус върху тъч-функцията на новия MW Curved Display.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от и.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР