Дебют в НБА на възраст, на която някои играчи вече

...
Дебют в НБА на възраст, на която някои играчи вече
Коментари Харесай

Кой, по дяволите, е Андре Инграм?

Дебют в НБА на възраст, на която някои играчи към този момент мислят за отричане? Кой, по дяволите, е този Андре Инграм? Ветеранът от Лигата за развиване се трансформира в световна сензация, откакто първо бе извикан в състава на Лос Анджелис Лейкърс за заключителните два мача от постоянния сезон, а по-късно още веднъж завоюва даже и неутралните почитатели на своя страна с играта си против тим №1 в Западната конференция - Хюстън Рокетс.

191-сантиметровият стрелец е легенда в дъщерното състезание на НБА, тъй като има 10 сезона и общо 384 мача там зад тила си, като все още е №1 по вкарани тройки в последното ходило преди най-силния шампионат в света с общо 713. Прехвърлил 30-те, с леко побелели коси, подготовка след подготовка и мач след мач, Инграм продължава да прави това, което умее най-добре - да стреля. И да чака моментът, за който всички в Лигата за развиване копнеят.

The power of focus and persistence is real!! Congrats Andre Ingram on your NBA debut. Well deserved! pic.twitter.com/U1MY9F1LOI
— Chris Paul (@CP3) April 11, 2018
Роден в Ричмънд, щата Вирджиния и влюбил се в играта още от детските си години, Андре се построява като добър стрелец като възпитаник, откакто в последната си година в гимназията съумява при 49% от стрелбите си от тройката. Вкарва по 22.8 точки и 9.5 битки приблизително на мач, а след мощното показване и редицата самостоятелни награди, получава стипендия от Американ Юнивърсити във Вашингтон, където прекарва цялостни четири сезона.

Въпреки нелошите си индикатори за общо 118 мача сред 2003 и 2007 - 14.0 точки, 4.5 битки и 1.7 асистенции при 38.5% успеваемост от отдалеченост, Инграм не попада измежду 60-те определени в Драфта на НБА преди 11 лета. Остава в историята на учебното заведение си като №5 по маркирани точки с 1655 и също по този начин с това, че във всеки един от четирите си сезона е водач по точки приблизително на мач в целия отбор.

Проблемът му е постоянно срещан при гардовете на колежанско равнище, които не могат да създадат прехода към експертите - той е отличен стрелец и изпълнител, който обаче не разполага с нужната физика за това да бъде атакуващ гард (висок е 191 см, което подхожда повече на плеймейкър), а в това време не свети с фантастични организаторски функционалности.

Точно тогава попада на мястото, което ще назовава собствен дом в идващото десетилетие, с минимално спиране - Лигата за развиване (б.р. - първо D-League, а в този момент G-League, заради спонсорски причини). Първите четири години като експерт играе за Юта Флаш, само че след закриването на филиaла на Джаз остава без тим. През 2012 се впуска в премеждие с калифорнийски привкус, подписвайки с Лос Анджелис Ди-Фендърс, които понастоящем се споделят Саут Бей Лейкърс.

I hate to be this guy...............
But its sucks knowing Andre Ingram been grinding away in the G League for 10 years for his shot.

And Alex Caruso has a guaranteed contract when he clearly doesn’t belong in the NBA #LakeShow
— rod (@roblee_swagger) April 11, 2018
И по този начин, мач след мач, година след година, панер след панер, той дава най-хубавото от себе си. За малко се опитва надалеч от родината, само че случката му в Австралия е напълно неугледна и напуща Пърт Уайлдкетс единствено след два изиграни мача през 2016 година, акцентирайки като причина “психологически проблеми”. За да се завърне в Калифорния и втория тим на именитите Лейкърс.

През сегашния сезон статистиката му даже не е блестяща - вкарва единствено по 9.1 точки приблизително на мач в 47 мача и прави по малко повече от асистенция. Но още веднъж е непрекъснат в това, което може най-добре и ниже по 3.5 тройки приблизително на дуел при 47.5% успеваемост, което е много устойчиво достижение.

10 years in the G League, folks. Never give up on your dreams. pic.twitter.com/TRVMUSUiZk
— SLAM Magazine (@SLAMonline) April 11, 2018
След десетатата си година в Лигата за развиване, Инграм се запътва към обичайните изявленията за края на сезона - нещо напълно обикновено в американския професионален спорт, само че за негова изненада там го чакат както ръководителите на Саут Бей, по този начин и двете огромни фигури от “Стейпълс Сентър”. Легендарния Меджик Джонсън и генералния управител на Лейкърс Роб Пелинка.

Постоянството и усърдието най-накрая се отплащат, въпреки и единствено за два мача, откакто излиза наяве, че Инграм ще получи дълго чакания си късмет измежду най-хубавите. И то в един от двата най-големи тима в исторически проект.

“Искам да видя тези 48% от тройката и в НБА”, споделя клубната легенда Меджик на най-новото попълнение на Лейкърс, а той му отвърна с още по-стабилен % - вкарвайки 4/5 от отдалеченост в дебюта си при домакинското проваляне от Хюстън. Инграм вкара 19 точки зa 29 минути при загубата с 99:105, събирайки овациите на цялостните до краен лимит трибуни на “Стейпълс Сентър” - съвсем 19 хиляди фенове изгледаха срещата, с която Андре Инграм сподели на НБА кой в действителност е той.

Andre Ingram heard " MVP " chants at Staples Center. pic.twitter.com/mumjaIGrlG
— ESPN (@espn) April 11, 2018
Последният дуел на Лейкърс за сезона е градско дерби против Клипърс, а 32-годишният гард ще се наслаждения оптимално на това, тъй като както той самичък призна след дебюта си - “Такива неща се случват един път в живота”.

Never give up on the grind.

Andre Ingram has 11 points in 7 minutes in his NBA debut so far. pic.twitter.com/ZyU1qFrXAH
— Bleacher Report (@BleacherReport) April 11, 2018
“Беше цялостна полуда. Всички ме подканяха да изстрелвам, когато имам опция. Всички играчи, всички треньори. Атмосферата беше наелектризиращa. Когато публиката стартира да скандира “MVP, MVP”, аз просто си споделих “вкарай наказателния удар, вкарай го”, сподели още разчувстваният новобранец.

LOVE IT https://t.co/H80FOjRuhm
— Kobe Bryant (@kobebryant) April 11, 2018
Дебютът му е исторически от няколко разнообразни гледни точки - откогато Лейкърс играят в Лос Анджелис, по-добре със златисто-лилавия екип са започвали само три до болежка познати и известни за организацията лица. Ник Ван Ексъл вкарва 23 точки при дебюта си през 1993, Меджик Джонсън започва с 26 през 1979, а “Логото на НБА” Джери Уест осъществя 20 при първия си мач през 1960. Двама от това трио имат своите скулптури пред “Стейпълс Сентър”.

Andre Ingram's wife, Marilee, spoke about her husband's NBA debut and journey on the sideline at Staples Center! #ThisIsWhyWePlay #LeanInTogether pic.twitter.com/zS2rOGfdhL
— NBA (@NBA) April 11, 2018
Инграм се трансформира в най-възрастният американски новобранец от 1964 година насам, а почитателите към този момент се майтапят, че би трябвало да е “Новак на годината”, тъй като има повече вкарани тройки от Бен Симънс този сезон.

“Радост. Това е наслада за мен. Прекарах 10 години в Лигта за развиване, само че не са били ужасни години, а в противен случай - любувах им се. Благодарен съъм за опцията. Трудът постоянно се отплаща”, приключва разчувстваният “старец-новобранец”, който получи за спомен топката от дебютния си мач персонално от треньора си Люк Уолтън.

Andre Ingram!! 10 years in the DLeague, gets a call-up, 11 points in first 6 min in the NBA! Anyone whose chased their hoop dreams can appreciate this...too good
— Jeremy Lin (@JLin7) April 11, 2018
И не, той няма нищо общо с Брандън Инграм. Но най-малко за една вечер името му бе по-споменавано от това на младата вяра на Ел Ей.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР