Дебнел посетители на дворецаРецидивистът задигнал портфейли и чанти, пари и

...
Дебнел посетители на дворецаРецидивистът задигнал портфейли и чанти, пари и
Коментари Харесай

32 месеца затвор за сериен крадец в НДК

Дебнел гости на двореца
Рецидивистът отмъкнал портфейли и чанти, пари и техника за близо 7500 лева

Софийският областен съд наложи наказване

Софийският областен съд наложи наказване от 2 години и 8 месеца затвор при непоколебим режим на рецидивист за две следващи обири, осъществени в Националния замък на културата (НДК).

И двата обира са от 2018 година и единствено с обстоятелството, че 57-годишният Т. Г. е бил хванат незабавно след втория, били предотвратени цяла серия от аналогични закононарушения.

Мъжът, който има и предходни ефикасни присъди, се разхождал из НДК без да буди съмнения. Дебнел жертвите си на разнообразни етажи в двореца. На 6 октомври 2018 година крадецът съумял неусетно да задигне кожена чанта на посетителя А. А. В нея имало портативен компютър “Lenovo”, ключове, 140 евро и 120 швейцарски франка - всички движимости на обща стойност 4802,70 лв..

Другият му огромен удар бил на третия етаж на НДК на 15 декември същата година. Там бандитът издебнал госта на двореца Е. Д. и също съумял да му вземе неусетно кожената чанта. Вътре се оказал портфейл с 2360 лева и 50 евро, дистанционно управление за гаражна врата, чип за достъп, 5 секретни ключа, касов ключ и макетен нож - всички движимости на обща стойност 2642,79 лв..

Общата плячка на Т. Г. от двете обири съгласно обвинителния акт, импортиран от Софийска районна прокуратура, възлиза на 7445,49 лв.. Наказанието му не е дефинитивно и може да се апелира пред Софийския градски съд.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР