Дебелеем от 4 хормона: Как да се оттървете от килограмите?

...
Дебелеем от 4 хормона: Как да се оттървете от килограмите?
Коментари Харесай

Дебелеем от 4 хормона: Как да се оттървете от килограмите?

Дебелеем от 4 хормона: Как да се оттървете от килограмите? Съветът на лекаря – можете да се отървете от килограмите, насъбрани поради хормони, с тези елементарни правила.
Имате ли проблематична част от тялото,
от която в никакъв случай не сте удовлетворени и колкото и да се пробвате да я оправите, не успявате? Експертите настояват, че има научно пояснение за това. Прекомерното затлъстяване в една част от тялото най-често е резултат от хормонален дисбаланс, демонстрират проучвания.
„ Начинът на живот, диетата и генетиката
играят огромна роля, само че позитивното във всичко това е, че има неща, които можете да извършите, с цел да върнете хормоните си в баланс и по този метод да се отървете от непотребните мазнини.

„ Но първо би трябвало да се откри повода “, поучава професорът по физиология Сафрон Уайтхед. Гинекологът Сара Готфри е специалист във връзка с хормоните и счита, че килограмите, насъбрани заради хормонални нарушавания, можете да свалите единствено по един метод. Д-р Сара Готфри работи в Харвардския университет и специализира в хормоналните промени в организма.
Ако не можете да отслабнете, следвайте нейния съвет.
„ През цялата си кариера, когато приказвам с пациенти и споделям препоръки онлайн, получавам известия най-вече със наличие като това:

„ Придържам се към всички тези правила, само че не мога да отслабна “; „ Остарявам и метаболизмът ми се забавя. Това е генетика, все по-трудно ми е да слабея “; „ Не мога да смъква даже 5 кг! Изглежда, че ще би трябвало да привикна с това тегло ”;

„ Не мога да спра да хапвам някои храни, макар че съм наясно с тяхната вредност “; „ Можете ли да ми предпишете някакви медикаменти за намаляване? “; „ Вече се пробвах да отслабна, само че без триумф.
 Може би е по-добре да се приема като пълен човек ”;
„ Универсалните хранителни рекомендации не ми правят работа! “; „ Отслабнах с 2 кг, само че по-късно незабавно качих 5 кг незабавно щом диетата завърши. Чувствам се грозна! ”…

Вероятно сте произнасяли една от горните изречения най-малко един път в живота си. Не е мъчно да се досетите, че се борите с наднорменото тегло. Разбирам добре изтезанията на дамите, които имат проблем със затлъстяването. След като аз самата „ затлъстях “, трябваше да употребявам всичките си медицински знания, с цел да се върна към естественото.
Като гинеколог и жена съм подготвена да споделя знанията си
с вас. Имаме голямо количество хормони в тялото, само че има 4, характерни за женския пол, неналичието на които затруднява отслабването и ни пречи да отслабнем.
БЛОКЕР 1: Естрогенен дисбаланс
Това е хормон, който дава на жените женствеността. Мъжете също го имат, само че в по-малки количества. Ако имате ниски равнища на тестостерон, концентрацията на естроген съвсем несъмнено е над естественото.

За понижаване на естрогена (и отслабване) предлагам да ядете към половин кг варени зеленчуци дневно. Зеленчуците имат способността да изхвърлят непотребния естроген от тялото, тъй че да не циркулира през тялото ви като неприятна карма.

Това ще понижи количеството употребявано месо, което също може да увеличи равнищата на естроген в тялото. Не съм последовател на цялостното унищожаване на месото от диетата, само че по време на нормализиране на хормоните моята рекомендация е да ядете колкото се може повече зеленчуци. Също по този начин по този мотив ви поучавам да опитате „ палео диетата “, която е доста ефикасна.
БЛОКЕР 2: Излишък от инсулин
Известно е, че всеки втори американец страда от някаква форма на диабет, която е съпроводена от затлъстяване. Когато имате проблем с непотребния инсулин, има нарушаване на глюкозата, кръвната захар скача нагоре-надолу и се натрупват мазнини.

Има доста способи за нормализиране на инсулина, само че аз персонално предлагам всяка заран да пиете две супени лъжици ябълчна киселина, разтворена в чаша вода.

Проучване от 2004 година демонстрира, че потреблението на 2 супени лъжици ябълчна киселина (натурален ябълков оцет) преди хранене доста намалява равнищата на кръвната захар за феновете на въглехидратите, изключително при хора с инсулинова устойчивост. Разбира се, би трябвало да се откажете от сладките и изкуствените подсладители, захарта под всякаква форма…

Запомнете: Ако имате метаболитно разстройство, това е първият симптом, че имате проблем с инсулина.
БЛОКЕР 3: Излишък от кортизол
Кортизолът се създава в отговор на стресова обстановка, само че множеството от нас са непрекъснато подложени на стрес. Когато става въпрос за хормонален дисбаланс и затлъстяване, всички пътища водят до кортизола.

Ако тялото ви непрекъснато изпитва цялостен набор от хормони на напрежението, то би трябвало да натрупва мастни запаси. И постоянно ще ги съхранява в региона на корема. Високите равнища на кортизол водят до взаимозависимост от храната, изключително от захарта. Започвате да ядете повече сладкиши и „ бързи “ храни. В резултат на това се основава чиста мастна тъкан, която се натрупва във всички елементи на тялото.

За да рестартирате равнищата на кортизола, би трябвало да спрете да пиете кафе. Въздържайте се от кафе най-малко една седмица и ще забележите, че спите по-добре, че сте по-спокойни.

Ако е невероятно да се откажете от кафето, пробвайте да го замените със зелен чай, който също съдържа кофеин. След това с течение на времето заменете зеления чай с билков чай.

От време на време пийте вряла вода с лимон и щипка пикантен червен пипер. Тази напитка е доста добра и ще докара до: всяка заран чревната ви функционалност ще се контролира, ще имате постоянни изхождания и ще изхвърлите токсините от тялото.
БЛОКЕР 4: Недостиг на адипонектин
Адипонектинът е един от основните хормони, който споделя на тялото ви да изгаря мазнините. Кодираният от ADIPOK геном е нужен за контролиране на равнищата на глюкоза и разграждане на мастните киселини.

За да върнете адипонектина назад в тялото, предлагам да ядете шам фъстък. Те са страхотни ядки и въздействат на концентрацията на хормоните в цялото тяло.

Този хормон също ще се върне с от време на време недояждане. Най-лесно е, в случай че не ядете вечер, т.е. да гладува 18 часа. Ако последно сте вечеряли в 18:00, тогава не би трябвало да ядете нищо до 12:00 часа на идващия ден. Освен шам-фъстъка, авокадото и черният шоколад също оказват помощ за регулирането на този хормон.

Не забравяйте да спортувате!

БОНУС СЪВЕТ: Моят съвет е да слушате тялото си и да следвате този път. Жените отслабват най-добре, когато са решени да трансформират нещо в себе си. „ Те имат силата да се трансформират на инат на другите. “
СПОРЕД ЧАСТТА ОТ ТЯЛОТО, В КОЯТО ДЕБЕЛЕЕТЕ – ЕТО КОЙ ХОРМОН Е В ДИСБАЛАНС
Тялото реагира на стрес посредством увеличение на секрецията на хормона кортизол, който освобождава сила и идва под формата на мазнини и глюкоза, които се съхраняват в средата на тялото, покрай черния дроб. Избягвайте напрежението.

Яжте по-малки хранения няколко пъти дневно, с цел да поддържате равнищата на кръвната си захар постоянни. Препоръчват се храни с невисок гликемичен показател като ябълки, пълнозърнест самун и кашу. Не правете извършения за повече от 45 минути, защото това също подтиква производството на кортизол.

Твърде доста естроген може да докара до струпване на мазнини в задните елементи и бедрата. Пиенето на прекалено много алкохол пречи на черния дроб да почисти естрогена от кръвта. Соята може да понижи производството на естроген. Хранителните субстанции в броколите контролират ензимите в черния дроб. Ограничете месото и кафето, защото те натоварват черния дроб.

Подутите глезени постоянно са резултат от задържане на течности, което може да бъде породено от липса на прогестерон. Храни, богати на витамин Е, могат да подтикват производството на прогестерон, да вземем за пример: семена, слънчогледово и фъстъчено масло. Намалете приема на натрий, защото той е ключът към регулирането на кръвното налягане и равнищата на течности в краката и ставите. Избягвайте модифицираните храни.

Подуването на лицето и шията може да е резултат от прекомерно малко тироксин, хормон, създаван от щитовидната жлеза. Неактивната щитовидна жлеза забавя метаболизма, което може да аргументи отичане на корема.

Препоръчват се добавки, съдържащи селен, който оказва помощ на тялото да употребява по-ефективно тироксина. Ако прекарвате доста време в седнало състояние, пробвайте се да седите повече прави и правете чести почивки. Ако забележите, че сте изтощени и затлъстели, консултирайте се с доктор.

Човешкото тяло създава хормон, наименуван DHEA (дехидроепиандростерон), който се трансформира в тестостерон. DHEA оказва помощ за построяването на мускулна маса. Когато равнищата на тестостерон паднат прекалено много, мускулната маса се трансформира в мазнини. Това е най-очевидно на горната част на ръката, където има огромни мускули.

Нивата на тестостерон при дамите понижават с възрастта. Но някои храни оказват помощ, консумирайте повече протеини, като риба, яйца, тофу, ядки. Цинкът, магнезият и витамин В6 също подтикват производството на тестостерон.

Отлаганията на мазнини в региона на гърба, най-често при дамите, може да се дължат на ниски равнища на хормона на растежа (HGH). За една нощ женската хипофизна жлеза отделя хормон на растежа, който подтиква мастните кафези да отделят сила за възобновяване на телесните тъкани.

Проучванията демонстрират, че възрастните, които нямат HGH, постоянно имат висок % телесна лой, изключително по гърба. Храни, богати на мелатонин, като малини, могат да усилят секрецията на HGH, както и храни с аминокиселината глутамин, която се намира в киселото мляко.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР