Дебатите по вота на недоверие срещу правителството на Кирил Петков

...
Дебатите по вота на недоверие срещу правителството на Кирил Петков
Коментари Харесай

Вотът на недоверие към правителството ще бъде гласуван в сряда

Дебатите по вота на съмнение против държавното управление на Кирил Петков ще се проведат на изключително съвещание във вторник, 21 юни. Гласуването ще е най-рано в сряда. Това излиза наяве от уеб страницата на Народното събрание.

В дневния ред във вторник е план на решение за гласоподаване на съмнение на Министерския съвет. Вносители на проекторешението са Десислава Атанасова и група народни представители. Според правилника гласуването би трябвало да е не по-рано от 24 часа след привършване на разискванията.

Вотът на съмнение беше импортиран от ГЕРБ-СДС с претекста, че държавното управление се е провалило във финансовата си политика. От " ИТН ", Движение за права и свободи и " Възраждане " обявиха поддръжка за гласуването му.

За да бъде признат вота са нужни 121 гласа. Към актуалните сметки, той може да бъде признат, защото ръководещата коалиция към момента се нуждае от поддръжката на най-малко 6 депутати. Разцеплението в парламентарната група на " ИТН " обаче продължава, откакто през днешния ден депутатът Кирил Симеонов разгласи, че я напуща.

В сряда е плануван и народен митинг в поддръжка на държавното управление.

Според Правилника на Народното събрание, откакто проекторешение за избор на съмнение бъде импортирано, то би трябвало да бъде разискано в пленарната зала, само че не по-рано от 3 дни и не по-късно от 7 дни от постъпването му. След привършване на дебатите то би трябвало да бъде гласувано в период от 24 часа, което значи, че гласуването ще се реализира в сряда или най-късно в четвъртък.

Вчера след отстраняването на ръководителя на Народно събрание Никола Минчев, депутатите от ГЕРБ и Движение за права и свободи желаеха незабавно да бъде определен негов правоприемник, който да насрочи изключително съвещание още тази неделя. Председателският съвет на партиите обаче не реализира единодушие за това.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР