Дебати в Европарламента има за всички страни и изслушването на

...
Дебати в Европарламента има за всички страни и изслушването на
Коментари Харесай

Новаков: Туск не е казвал, че Борисов е диктатор, никой не е питал за записи

Дебати в Европарламента има за всички страни и чуването на зам.-председателя на Европейска комисия Вера Йоурова не е нещо историческо. Това разяснява в отговор на рецензиите на евродепутата Елена Йончева - евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков.

Той добави, че евродепутати от няколко европейски партии са отчели утежняване на обстановката с върховенството на закона в България.

" Създава се едно чувство, че отвън София, огромният брат някъде е седнал да заседава - да забележим дали ще ни насърчи или ще ни накаже, според от това дали сме били послушни или не ", сподели Андрей Новаков.

Трябва да имаме самочувствие на пълновръстен член на Европейски Съюз, уточни той.

Според него едно безусловно рутинно съвещание на Комисията за права и свободи е показано като чуване, на което са привикали някой да му се скарат.

" Еврокомисари идват непрестанно в Екологичен потенциал и вземат участие във всички комисии непрекъснато на всевъзможни тематики. България не е първата страна, която е обсъждана в тази комисия, няма да бъде и последната ", означи Андрей Новаков.

" Странно ми е да гледаме на Брюксел като на класния началник, който ще ни каже дали сме слушали или не. Трябва да се държим със самочувствие и почтено, каквото и да се случва в европейския парламент.

Критиките са потребни, само че да го представяме като прелом, след който България няма да съществува, единствено ни потиска ", счита евродепутатът. " Оттук нататък механизъм за наблюдаване ще има във всички европейски страни. Доклад за България не се готви ", съобщи той.

 Йончева: Темата Виж още

А на въпроса дали Борисов е избран като " деспот ", Новаков сподели, че ръководителят на ЕНП Доналд Туск в никакъв случай не го е представял като подобен и до момента никой в Европарламента не е спирал в коридорите да го пита дали има в действителност записи с гласа на българския министър председател Бойко Борисов.

Андрей Новаков отговори на Йончева, която съпостави обстановката в България с тази в Беларус, че няма по какъв начин при 64 дни на митинги в страната, в които всеки прави каквото си желае - обстановката да е сравнима и репликира, че скоро съпоставяне на България ще чакаме и със Северна Корея.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР