Дебатът за двойния стандарт в храните е дълъг, той ще

...
Дебатът за двойния стандарт в храните е дълъг, той ще
Коментари Харесай

Румен Порожанов: Дебатът за двойния стандарт в храните ще продължи още поне година

Дебатът за двойния стандарт в храните е дълъг, той ще продължи още най-малко година. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов Румен Порожанов е министър на земеделието, храните и горите. Роден е на... към профила.

За да може да се реши дефинитивно въпросът, би трябвало да има европейско законодателство, което да го уреди. Този въпрос ще бъде прегледан най-малко на едно съвещание на комисия по време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз, уточни Порожанов.

До края на годината инспекциите за фипронил в яйцата ще продължат, само че казусът към този момент е контролиран, посочи той.

Земеделският министър заяви, че общият размер на компенсациите, които ще бъдат платени на фермерите с умъртвени поради птичи грип птици, е 4,8 млн. лева

Вчера бяха получени 73 млн. лева за акцизната ставка на горивото. Останалите малко над 11 млн. лева ще бъдат преведени на земеделските стопани през януари-февруари. Днес следва оторизацията на директните заплащания в размер на към 550 млн. лева До края на седмицата земеделските стопани би трябвало да получат средствата, съобщи Румен Порожанов.

Той акцентира, че страната ни следващата година ще продължи да упорства за равнене на европейските дотации за земеделие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР