Дебатът за бюджета за 2020 година да започне сега, а

...
Дебатът за бюджета за 2020 година да започне сега, а
Коментари Харесай

БСП поиска започване на преговорите за Бюджет 2020

Дебатът за бюджета за 2020 година да стартира в този момент, а не в последния миг. Това прикани на конференция водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
„ Политиците се плъзгат по повърхността, по жълтите вести, по интригите към локалните избори, а не по същността.
Държавна политика се прави с разум и с грижа, а не с пиар акции, на което сме постоянно очевидци в последно време. Настояваме за следното: В момента се изготвя планът за бюджета за 2020 година на страната в Министерство на финансите. Вероятно той ще бъде копи пейст на същия от предходната година, пренаписан, сервиран в последния миг в Народното събрание, претупан за една нощ и край ”, сподели Нинова.
Сподели с твоите другари
Тя уточни, че у нас политиците регистрират стопански напредък, а в това време 1,5 млн. българи са под прага на бедността, а 800 000 са работещите небогати. И в случай че в столицата междинната заплата е 1424 лева, то в Благоевград тя е малко над 700 лева
Нинова изрази неразбиране по какъв начин при заявения растеж на вложенията и непрестанно възходящия Брутният вътрешен продукт бедността се задълбочава.
Лидерът на Българска социалистическа партия сподели, че в този момент е моментът да се подхващат верните стъпки, с цел да се усъвършенства животът на българите. Тя даде за образец гръцкото държавно управление, което е решило да отпуска по 2000 евро на новородено дете и че се възнамерява възобновяване на 13-ата пенсия.
„ Все ограничения и политики, които Българска социалистическа партия неведнъж сме предложили, само че постоянно са били отхвърляли с аргумента, че това е популизъм. Не, не е популизъм. Това е грижа и взор напред ”, отбрани се Нинова и заяви, че левицата е подготвена с предложенията си за новия бюджет.
Нинова добави още, че Българска социалистическа партия желае да сложи тези въпроси на съществено разискване. „ Затова предлагаме в идващите дни и седмици, както са подготвени сътрудниците и публичните организации, да стартираме в този момент диалог за бюджета за 2020 година, а не в последния миг. Ние сме подготвени със своите оферти.
Нека да седнем и рационално да водим диалог за бюджета за идващия интервал. Ще си извикаме европейските депутати тук, ще обсъдим с тях, предлагаме, призоваваме всички партии да извикат евродепутатите си. България има потребност от единна позиция по тези въпроси – бюджетът за идващия програмен интервал и политиката по отношение на България, само че да стартираме от в този момент и да го стартираме съществено и аргументирано с мисъл за съответни решения “, прикани тя.
Стана ясно още, че до началото на септември би трябвало да са минали всички конференции на партийните структури на Българска социалистическа партия в страната, където ще бъдат издигнати претендент кметове. На 3 септември те ще бъдат одобрени по време на Националния съвет на партията, а до 15 септември ще бъдат обществено оповестени.
Също по този начин при започване на септември, конференцията на Градската организация на Българска социалистическа партия ще реши кой претендент за София ще поддържа и дали това ще бъде актуалният омбудсман.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР