Дебат, посветен на Световния ден на бъдещето, се състоя на

...
Дебат, посветен на Световния ден на бъдещето, се състоя на
Коментари Харесай

Кметът Стефан Радев и общественици участваха с младежи в дебат за влиянието на гражданските организации

Дебат, отдаден на Световния ден на бъдещето, се състоя на 2 декември в зала „ Сливен “. Домакин на събитието бе Клубът по диспути „ Туида “. Дискусията бе симулация по модела на пренията в английския парламент, а тематиката – „ Правителството има вяра, че въздействието на локалните цивилен организации ще нараства “. Целта бе да се поощрят уменията на младите за свободно и аргументирано изложение с обстоятелства. Затова в поддръжка бяха поканени възрастни с професионален и житейски опит в разнообразни сфери на публичния живот.
Кметът Стефан Радев се включи в един от четирите тима на дебата дружно с гимназиста Тодор Драгиев /12 клас/. Участваха още ръководителят на фондация „ Стария бряст “ Стефан Стефанов “ и Ванина Георгиева /12 клас/, общественикът Детелина Симеонова и Максим Нейчев /5 клас/, общинският консултант и юрист Владимир Стефанов и Ния Лазарова /7 клас/. Бяха изразени разнообразни гледни точки за обсега на гражданските начинания, опциите на интернет за популяризирането им, доверието към неправителствените организации, доброволчеството, финансирането на гражданските организации. Стефан Радев оспори изразените опасения за ролята на гражданските начинания. „ Влиянието на гражданските организации ще нараства. От една страна, има интерес на хората да се включват в публичния живот. А от друга, има среда – интернет, в която посланията да идват по – бързо и да обгръщат повече хора “, съобщи Стефан Радев.
Модератор на симулацията бе ветеранът в дебатите – студентката Даниела Стоева. Наставниците Анна Николова и Анелия Иванова следиха за спазването на регламента. Всички участници получиха грамоти за присъединяване в обмена на отзиви, насърчил сериозното мислене.
Дебатът бе част от форума на Гражданската самодейност „ Ти си Сливен “, проведен с поддръжката на Общината. Форумът е ориентиран към концепциите за стабилно развиване на индивида и опцията положителните практики да намерят приложение в нашия град и община, съобщи координаторът на „ Ти си Сливен “ инж. Анастас Кънев. В Деня на бъдещето научни специалисти, представители на бизнеса и неправителствения бранш ще вземат участие в разнообразни полемики. В 15 часа започнаха презентации за българското присъединяване в проучванията на Антарктида, за чистотата на водата, отговорностите към българската гора, за умното ръководство на отпадъците и други чувствителни в световен и районен аспект тематики. Форумът продължава.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР