Де юре не участвахме в изборите, а де факто имаме

...
Де юре не участвахме в изборите, а де факто имаме
Коментари Харесай

Божидар Лукарски: СДС в момента е организация като ГЕРБ-жени

Де юре не участвахме в изборите, а де факто имаме евродепутат. Това сподели някогашният водач на Съюз на демократичните сили Божидар Лукарски, който подлага на критика съглашението на Съюз на демократичните сили с ГЕРБ и обезличаването на синята партия и концепция. Съюз на демократичните сили взе участие в евроизборите като ГЕРБ-жени, придатък на ГЕРБ, без никакво обръщение, безапелационен бе той пред bTV.
В изборната нощ се повтаряше единствено, че ГЕРБ има шест евродепутати. Никой не загатна, че Александър Йорданов е от Съюз на демократичните сили. В момента Съюз на демократичните сили се е трансформирала присъдружна организация на ГЕРБ и не може да взима никакви решения.
Споразумението сред ГЕРБ е Съюз на демократичните сили има толкоз стойност, колкото имат някои жълти вестници, добави той.

Аз не съм срещу коалиция с ГЕРБ като цяло, а за безгласното отношение към ГЕРБ на управлението, сподели още той.

Не знам един човек, който знае единствено съветски, ще ни показва в европарламента. Така сподели Лукарски, визирайки Александър Йорданов, който е евродепутат на Съюз на демократичните сили в европарламента.

Съюз на демократичните сили върви като покорно магаре след ГЕРБ. Аз съм член на Националния съвет и редови член на Съюз на демократичните сили. Поддържам контакт с доста членове на Съюз на демократичните сили и структури. В партията има негодувание против настоящето състояние и желая това да бъде чуто и оценено, тъй като другояче партията върви към своя край. Аз проблеми с Румен Христов не съм имал. Имаме кардинални разлики. Пак ще повторя, че не съм бил срещу коалиция с ГЕРБ, само че тази коалиция би трябвало да дава опция Съюз на демократичните сили да има собствен образ. С " Демократична България " нямаше по какъв начин да се подпише съдружно съглашение поради поставените условия. Никой ръководител на Съюз на демократичните сили нямаше да се съгласи на такава коалиция, разкри Лукарски.

Лично моето мнение е, че с ГЕРБ имаме повече пресечни точки, в сравнение с с " Да, България " или пък със " Зелените ", с които нямаме безусловно никакви допирни точки. ДСБ е различен проблем. Те също са членове на ЕНП и с тях само имаме някакви пресечни точки от " Демократична България ". В " Демократична България " са на мнение, че " Зелено придвижване " има по-голяма тежест от Съюз на демократичните сили. Това не е съществено. С ГЕРБ обединението е доста по-добра, само че не би трябвало да бъдем в това наведено държание. С Валери Симеонов също имаме доста пресечни точки и съм преговарял с него. Колегите след мен също са преговаряли, само че търканията в Обединени патриоти и неналичието на време е попречило да се подпише съдружно съглашение преди евроизборите. Не изключвам един ден да има такова съдружно съглашение, разгласи Божидар Лукарски.

Той разяснява и икономическото развиване на България. Според него са намалели още задграничните вложения в България. Лакмус за работата на икономическия министър ще е и това - в случай че не се случи завода на Фолксваген в България а в Турция, ще е тъпо, съобщи Лукарски. Той подлага на критика и авансово подписаната договорка и преведени пари за ремонта на самолетите СУ на Беларус.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР