Де Мойн, Айова, Бившият губернатор на Южна Каролина Ники Хейли

...
Де Мойн, Айова, Бившият губернатор на Южна Каролина Ники Хейли
Коментари Харесай

Тръмп към жителите на Айова: Гласувайте, дори и да умрете, опонентите му - с досадни речи и смешни трофеи

Де Мойн, Айова,

Бившият губернатор на Южна Каролина Ники Хейли желае внезапна инерция преди първичните избори в Ню Хемпшир идната седмица – най-хубавият й залог за шокираща победа над Тръмп. А губернаторът на Флорида Рон Десантис се бори да поддържа акцията си жива.Но след месеци на социологически изследвания, мултимилионни рекламни блицове и конфликт сред изборите на Тръмп, гласовете на жителите на Айова са единствените, които имат значение, макар че времето може да повлияе кой от тях ще успее да се появи.Виелици и смразяващи костите ветрове принудиха претендентите да анулират голям брой събития в последния конфликт в Айова. Много църкви в благочестивия щат бяха затворени в неделя, само че претендентите приканиха поддръжниците си да устоят на температурите през днешния ден. „ Не можеш да си седиш у дома. Дори да гласувате и по-късно да умрете - коства си “, сподели Тръмп, тъмно намеквайки, че хората, които са в сериозно положение, би трябвало да излязат и да го поддържат.Хвалейки се с мощната мрежа, която му липсваше, когато приключи на второ място в Айова през 2016 година, Тръмп, който отхвърли да дебатира със противниците си, отхвърли персоналния контакт с гласоподавателите в мразовитите последни дни. Той размени експлоадиранията пред съдилищата в Ню Йорк и Вашингтон с интимни срещи и поздрави тук-там като Сидър Рапидс, Ватерло и Сиукс Сити, които претендентите нормално употребяват, с цел да успокоят известните взискателни гласоподаватели на Айова.

Съперниците на Тръмп се бореха за сцепление и освен по заледените пътища, по които пътуваха, с цел да доближат до дребни тълпи в изолирани градове. Десантис претърпя неудобството да бъде награден с трофей за присъединяване от комедиант, до момента в който Хейли повтаряше една и съща глупава тирада на всичките си спирки, игнорирайки прогнозата на някогашния губернатор на Ню Джърси Крис Кристи, когато той отхвърли личната си оферта за 2024 година предходната седмица, че тя ще бъде „ изпушена “ в конкуренцията за номиниране.Един претендент, предприемачът Вивек Рамасвами, се подигра на противниците си, които отложиха събитията поради времето, като предизвести, че плахостта им демонстрира, че ще се откажат пред китайския президент Си Дзинпин. Това беше преди с високомерието да насочи джипа си в заледена канавка.Дори английският деятел за Брекзит Найджъл Фараж се появи в неделя в елегантен костюм на протест на Тръмп в Индианола, което накара някогашния президент – надничащ отдолу под златна шапка с лозунга „ Капитан на Тръмп от Конгреса “ – да прекъсне недомислена тирада, с цел да означи: „ Там знаят по какъв начин да се обличат “.

Легендарната история на събранията в Айова в никакъв случай не е виждала нещо сходно.Съдбоносна изборна година, която евентуално ще подложи институциите на Съединени американски щати на рисково тестване, когато първият в страната щат трепери под гърмежа на загиващото полярно време.Но това не пречи на Доналд Тръмп да каже на гласоподавателите си да излязат и да гласоподават даже в случай че са „ заболели като куче “, като в същото време ги приканва да санкционират враговете му, които той назова „ измамници “ и „ лъжци “. Бившият президент, който позорно напусна поста през януари 2021 година, се стреми към огромна победа, която да го изправи по пътя към трета поредна номинация за Републиканската партия – и вероятно завръщане в Белия дом.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР