“ДДС-то за ресторантьорите засега остава 20%. След разговора за изсветляването

...
“ДДС-то за ресторантьорите засега остава 20%. След разговора за изсветляването
Коментари Харесай

Асен Василев: ДДС-то за ресторантьорите ще бъде 20%

“ДДС-то за ресторантьорите към този момент остава 20%. След диалога за изсветляването на бранша, ще се види дали ще стане 9% ”.

Това съобщи през днешния ден финансовият министър Асен Василев, а думите му са в несъгласие с казаното по-рано от депутата Делян Пеевски, че финансист се е съгласил да няма смяна в ставката за туристическия отрасъл и ресторантьорите.

“Има някои цели преди да се понижи ДДС-то на 9%, като да се издават касови бележки наложително, да се заплаща с постерминал и чиновниците в сектора да не се обезпечават на минимални заплати. Нека да забележим по какъв начин наподобява този пакет, ще го сметнем и ще забележим какви са приходите в бюджета от този пакет изсветляващи ограничения. И в случай че те са по-големи като доходи от възобновяване на ставката, тогава може да имаме диалог ставката да остане на 9%. Тогава и единствено тогава ”, изясни по-късно Василев.

Данъчните закони няма да бъдат оттеглени и записаната там ставката няма да бъде намалявана, отсече финансовият министър след изключителното съвещание на кабинета в петъчния следобяд.

“9% остава ДДС-то за ресторантьорите, както и отпада предлагането за " донос - бонус ". Василев се съгласи. Очаква се да направи среща с ресторантьорския бизнес за изсветляване на бранша ”, разяснява по-рано през днешния ден в Народното събрание Делян Пеевски.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР