ДАЗД, обществени съвети и училищни настоятелства от София на консултативна

...
ДАЗД, обществени съвети и училищни настоятелства от София на консултативна
Коментари Харесай

ДАЗД, обществени съвети и училищни настоятелства от София на консултативна среща

ДАЗД, публични препоръки и учебни настоятелства от София на консултативна среща
На 9 октомври ръководителят на Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) доктор Елеонора Лилова инициира провеждането на консултативна среща с представители на публичните препоръки и учебни настоятелства на столични учебни заведения.

Форумът се провежда в съдействие с доктор Ваня Кастрева – шеф на Регионалното ръководство на образованието (РУО), София-град. Темите, които ще бъдат обсъждани на срещата, са свързани с предпочитаните области на Националната тактика за детето 2019-2030 година – „ Здраве (физическо, психическо и обществено благоденствие на децата) и здравословен метод на живот “, „ Качествено обучение “, „ Подкрепа на фамилията “, „ Отдих и свободно време на децата “, „ Сигурна и безвредна среда, предварителна защита на насилието и достъп до правораздаване “.

Членовете на публичните препоръки и учебни настоятелства ще се срещнат и ще дискутират и спазването на главните правила, заложени в стратегическия документ: недопускане на дискриминация; най-хубав интерес на детето; право на живот, оцеляване и развитие; право на детето да бъде чуто и неговото мнение да бъде взето поради.

Консултационният развой със заинтригуваните страни (детски и юношески организации, родители и наставнически организации, експерти, законодателна и правосъдна власт, цивилен и други организации, работещи с деца, локална власт, научни и проучвателен общности, медии) заема значимо място при основаването на новата тактика. Съгласно общата визия на документа, всяко дете в България би трябвало да развива своя капацитет в здравословна, сигурна и подкрепяща среда, която подсигурява неговата еднаквост, заслужен живот и човешки права. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР