Дайте ни възможност и ще ви почерпим с такива ароматни

...
Дайте ни възможност и ще ви почерпим с такива ароматни
Коментари Харесай

Бобени кюфтета от шарен боб

Дайте ни опция и ще ви почерпим с такива ароматни кюфтенца от фасул, че пръстите ще си оближете

Необходими Продукти

● пъстър фасул - 500 г
● моркови - 2 бр.
● лук - 1 глава
● домати - 2 междинни пресни домата или 100 г домати от консерва
● яйца - 2 бр.
● сол
● черен пипер
● джоджен
● кимион
● олио

Начин на подготвяне

Бобът се сварява до цялостна подготвеност без добавена сол. Отцежда се водата от сварения фасул. След това се пасира, като се оставят към една четвърт цели бобчета в сместа, за текстура.

Доматите, морковите и лукът се нарязват на ситно. Така нарязаните зеленчуци се задушават до омекване с лъжица олио (това е единствената лой в рецептата) и по-късно се смесват с боба.

Прибавят се солта и подправките и се обърква. След като сместа изстине хубаво, се разрушават яйцата и се прибавят към нея.

За пости или веган рецепта - може да се пропуснат яйцата.

На този стадий сместа е сгъстена, само че мека. Подгответе тава с хартия за печене (може да се наложи печене на два стадия, зависи от размера на тавата). От описаните артикули се получават към 16 приблизително огромни зеленчукови кюфтета.

В случай че предпочитате да се оформят хубави и стегнати кюфтета, може да се досгъсти с галета или брашно до приемането на консистенция близка до лепкаво тесто, овалвате в галета и подреждате в тавата.

В случай, че предпочитате да я запазите допустимо най-здравословна, оформяте кюфтетата благодарение на лъжица в тавата и поръсвате леко с галета, с цел да се запече от горната страна.

Пекат се 10-15 минути на 220 градуса.

Бобените кюфтета от пъстър фасул са подготвени.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР