Дават пари на шефовете за обучение на работниците. Работодателите ще

...
Дават пари на шефовете за обучение на работниците. Работодателите ще
Коментари Харесай

Дават пари на шефовете за обучение на работниците


Дават пари на шефовете за образование на служащите. Работодателите ще могат да декларират образование за хората, които ще наемат.

Да бъдат обединени насърчителните ограничения в обща мярка, плануват признати на първо четене промени в Закона за поощряване на заетостта. Вносител е Министерският съвет.

В претекстовете се показва, че това е причина за облекчаване на административните процедури и повишение гъвкавостта при осъществяването им. Промените ще допринесат и за по-бързото и дейно угаждане на потребностите на работодателите от работна мощ, както и до възстановяване опциите за претовареност на безработните лица от групите в неравностойно състояние на пазара на труда.

Новата мярка предвижда насърчаване заетостта на лицата от неравностойните групи на пазара на труда, дава опция на работодателите да заявят образование за лицата, които ще наемат, както и да обезпечат наставник, който да подкрепя наетите лица да се приспособяват към трудовия развой.

Прецизират се също разпореждания за достъпа на търсещите работа лица до посреднически услуги и превръщане на Държавно дружество „ Българо-германски център за професионално образование “ в административна конструкция.

Очакваният резултат, съгласно вносителя, е повишение успеваемостта и ефикасността на дейната политика за претовареност и обучение; поощряване присъединяване на пазара на труда, по-бързата и устойчива претовареност на безработни лица от групите в неравностойно положение; подкрепяне акомодацията на работното място; повишение качеството на предоставяните от Агенцията по заетостта услуги за претовареност и образование и др.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР