Даването на военна подкрепа при нас е политически проблемът и

...
Даването на военна подкрепа при нас е политически проблемът и
Коментари Харесай

Петко Георгиев: Време е в БСП да се определят – антифашисти ли са или путинисти

Даването на военна поддръжка при нас е политически казусът и те опират до президента и Българска социалистическа партия, те като че ли не схващат какво се случва в Украйна. Това съобщи в студиото на Нова ТВ журналистът Петко Георгиев във връзка протичащите се покъртителни събития през последните дни в Украйна.

Не би трябвало да има никакво схващане, че на власт в Русия има фашистки режим, властнически, с милитаристична идеология, с шпиц команди, с всеобщи убийства. Сега е моментът Българска социалистическа партия да се сети, че част от нейната идеология е обвързвана с антифашизма и в случай че е по този начин - допустимо ли е да си и антифашист, и путинист. Те би трябвало да създадат своя явен политически избор, прикани от ефира журналистът.

Той е безапелационен, че оказването на военна помощ трябваше да е изначалната позиция на ръководещите. А изказванието, че това ще ни направи участници във войната е меко казано наивно. Ние към този момент сме вражеска страна за Румъния Но тук има глашатаи на фашисткия режим в Русия, поради съветската агентура и слугинаж, които са доста мощни у нас, изясни позицията си Георгиев.

Путин е виновникът за военните закононарушения в Украйна. Дали е бил измамен – не ми се има вяра. Но съветската войска се командва от хора, които не схващат от военно дело. Те са си вярвали, че за броени дни ще бъде решен въпросът в Украйна, по този начин говореха и глашатаите на Кремъл у нас. Такова нещо няма да има, само че Русия няма да се окаже от войната – за Путин е значимо да реализира на нещо в Украйна, което да показа пред руснаците като своя победа, аргументира позицията си журналиста и показа за своето терзание, че задачите на Путин отиват по-далеч - до цялото Черноморско крайбрежие, чак до Приднестровието, там където живеят нашите сънародници.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР