Давам си сметка, че едно нещо не направихме достатъчно добре

...
Давам си сметка, че едно нещо не направихме достатъчно добре
Коментари Харесай

Лорер: Едно нещо не направихме достатъчно добре - да комуникираме по-активно успехите си

Давам си сметка, че едно нещо не направихме задоволително добре - да работим извънредно интензивно за положителното на България, само че да не споделяме задоволително добре, това което сме съумели да реализираме. Надявам се, че в един предстоящ мандат ще успеем да споделяме доста по-активно с българския народ какво държавното управление прави и за какво го прави по този метод. Това сподели в предаването " Още от деня " Даниел Лорер - министър на нововъведенията в оставка.

Той съобщи, че идната стъпка е първи мандат на " Продължаваме промяната ", който ще бъде разискван на Националния съвет на партията идната седмица. Лорер сподели, че Има Такъв Народ под управлението на Слави Трифонов не съществува като политическа групировка.

" Мнозинството не беше единно по доста тематики. Темата антикорупция беше съществено блокирана от Има Такъв Народ. Тази наша най-важна законова смяна не можа да напредне, заради техните старания това да не се случва. По отношение на външно-политическия звук, той би трябвало да бъде непокътнат изкусен, тъй като обстановките се трансформират, само че връзките сред страните са дълголетни ", съобщи Лорер.

" Беше извънредно докосващо да имаш избор на съмнение в зала, а извън хората да те приветстват и да споделят не се отхвърляйте. Това беше окуражаващо, само че демократичният развой би трябвало да бъде изразходен до дъно преди да преминем към нови избори ", добави още министърът на нововъведенията в оставка.

По тематиката за РСМ Лорер сподели, че когато са били определени, са заварили българската външна политика във връзка с Северна Македония " в цялостен колапс ". Никой в целия свят нямаше никаква концепция вследствие на опитната дипломация последните години, какво в действителност желае България от Македония, сподели той.

" В рамките на 6 месеца ние успяхме да разбираем на нашите сътрудници главния българския интерес, който би трябвало да бъде предпазен в Северна Македония, а точно правата на македонските българи и езика на омразата. Отне ни няколко месеца, до момента в който европeйската дипломация разбра какво ние желаеме. В резултат на това се случи нещо невиждано в европейската дипломация. Европа сподели ние ще подсигуряваме българските претенции пред Македония ", изясни Лорер.

Той е уверен, че българските ползи са обезпечени във френското предложение.

" Основният наш проблем е непрекъснатите изказвания за дискриминация от двете страни на границата. По този метод ние споделяме, българите там са наедно с всички останали нации. Премахвайки езика на омразата, ние твърдо имаме вяра, че тези връзки стартират да се градят ", сподели Лорер.

" Вдигането на българското несъгласие в този момент, не значи че ние не можем да го сложим още веднъж ", разясни Даниел Лорер.

Лорер счита, че Македония я чака дълъг и мъчителен път в евроинтеграцията, и че България има интерес македонците да са в Европейски Съюз.

Вижте диалога във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР