Давал на рекетьора хилядарки “за шефове в МВРБоял се, че

...
Давал на рекетьора хилядарки “за шефове в МВРБоял се, че
Коментари Харесай

Изнудван от приятел олекнал със 186 бона и обмислял самоубийство

Давал на рекетьора хилядарки “за шефове в Министерство на вътрешните работи ”
Боял се, че ще го арестуват

Бургаският областен съд остави зад решетките 23-годишния Алекс Димитров, който изнудвал собствен другар и съумял да получи от него 186 000 лева

По-голямата част от сумата 35-годишната жертва А С. взел на заем, с цел да не бъде “арестуван от полицията ”. Той обмислял дори самоубийство, споделиха проверяващи.

Двамата се срещнали в бар в Бургас. Не след дълго студентът Алекс изискал заем от новия си другар и върнал парите в обещания период. Историята се е повторила няколко пъти, до момента в който сумата не се е нараснала до 10 000 лева, с които Алекс възнамерявал да стартира бизнес. 35-годишният мъж вярвал на всяка дума и давал поисканите пари. Алекс обаче си “признал ”, че с тях върти опиати и полицията е по петите на двамата. За да не бъдат задържани, те трябвало да заплащат “такса успокоение ” на началници от Министерство на вътрешните работи. Наложило се А.С. да тегли заеми, да взима назаем от другари и родственици. Натискът и заканите траяли близо година. Накрая мъжът не е издържал на напрежението, споделил със своите близки на какво е подложен. Роднини му подали сигнал в полицията, която задържала изнудвача.

С парите Алекс си купувал скъпи облекла, 8 хиляди лв. броил за мотоциклет, а по-голямата сума проиграл в игрални зали. В правосъдната зала бяха показани информации от хазартните заведения, които е посещавал.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР