Даунинг стрийт потвърди за пръв път, че британското правителство планира

...
Даунинг стрийт потвърди за пръв път, че британското правителство планира
Коментари Харесай

Лондон планира да изпрати тежки танкове Challenger 2 на Украйна

" Даунинг стрийт " удостовери за пръв път, че английското държавно управление възнамерява да даде танкове на Украйна, с цел да помогне на страната да се отбрани от съветската инвазия, оповестяват " Файненшъл таймс " и.

Говорител на " Даунинг стрийт " №10 сподели пред публицисти, че министър-председателят Риши Сунак е помолил министъра на защитата Бен Уолъс да " работи с сътрудници " през идващите седмици, с цел да се отиде " по-далеч и по-бързо с нашата поддръжка за Украйна, в това число даването на танкове ".

Ако се подписа договорка за доставка на Украйна на танковете Challenger 2 на английската войска, това ще бъде първият път, когато западна страна даде на Киев съвременни тежки бойни танкове.

Този ход идва, откакто министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки сподели през уикенда, че е " в договаряния, ориентирани към основаване на по-широка коалиция от страни " за доставка на западни танкове на Киев.

" Ние ускоряваме нашата поддръжка за Украйна с военна технология от последващо потомство, която ще помогне на страната да завоюва тази война. Ясно е, че бойните танкове могат да обезпечат дарба на украинците, която да промени разпоредбите на играта ", сподели представителят на " Даунинг стрийт ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР