„Дау”, основният индекс на фондовата борса в САЩ, регистрира най-големия

...
„Дау”, основният индекс на фондовата борса в САЩ, регистрира най-големия
Коментари Харесай

Основният индекс в САЩ се срина, паника на пазарите

„ Дау”, главният показател на фондовата борса в Съединени американски щати, записва най-големия спад за една сесия в историята си нощес, откакто загуби близо 1600 пункта от цената си за часове.

Най-добре представилата се за сесията компания беше „ Епъл” (Apple), чиито акции поевтиняха единствено с 2,50%. А най-големи бяха разпродажбите в нефтодобивния и фармацевтичния сегменти на пазара.

Тръмп разклати пазарите, доларът удари 6-месечно дъно

Паундът се срина до ново 31 годишно дъно

Паническата ликвидация на активи беше последвана от консолидация на позиции и в последна сметка търговията завърши с намаляване на DJIA от 1 175 пункта или 4,6%, до 24 345,75 пункта.

Дори и по този начин, това е рекорден спад за фондовия показател. Той припомня за 29 септември 2008 година, когато в разгара на финансовата рецесия показателят загуби 7% или 778 пункта за ден.

Рязкото намаляване от през вчерашния ден обаче надали ще има сходни последици. То идва след нескончаем растеж на показателя, чиято стойност макар срутва остава с 24% по-висока, в сравнение с същата дата предходната година.

Въпреки това сривът на DJIA докара до суматоха на азиатските пазари през днешния ден. В Токио главният показател „ Никей” (Nikkei) пада с 6.89% или 1 563 пункта.

На фона на колапса на цената на фирмите Японската фондова борса за клиринг на скъпи бумаги издаде предизвестие за предстояща бъдеща волатилност (нестабилност – бел. ред.) на пазара.

Сривът на DJIA засегна и $, който от през вчерашния ден поевтиня с 0,8% против еврото, до 1,2371 EUR/USD.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още забавни вести последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР