Датското правителство реши да не използва COVID ваксината на американската

...
Датското правителство реши да не използва COVID ваксината на американската
Коментари Харесай

Дания се отказа от ваксината на "Янсен"

Датското държавно управление реши да не употребява Коронавирус имунизацията на американската копания " Янсен ", оповестиха през днешния ден редица медии, съобщи ДПА.

Медийните информации се базират на заседание, свикано от датския здравен министър Магнус Хойнике. Причина за решението са опасения, че имунизацията в редки случаи може да провокира поява на тромби.

По същата причина Дания към този момент изтегли препарата на " АстраЗенека " от имунизационната си стратегия.

Тъй като имунизацията на " Янсен " е еднодозова, Дания е поръчала прекомерно огромно количество от нея, съгласно осведомителната организация " Рицаус ".

Директорът датския здравен орган Сьорен Бростром уточни, че отводът от потребление на препарата на " Джонсън и Джонсън " може да докара до това здрави младежи сред 20:40 години да би трябвало да чакат по-дълго, с цел да се имунизират.

Датският народен здравен орган стигна до извод, че изгодите от използването на имунизацията на " Джонсън и Джонсън " не надвишават риска от предизвикателство на възможен нежелателен резултат у хора, които са били имунизирани с нея, цитира направеното изказване " Франс прес ".

Миналия месец управляващите в Съединени американски щати анулираха краткотрайното прекъсване на използването на препарата след " обширно изследване на сигурността ", провокирано от известия за съществени случаи с поява на тромби.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР